''Sotheby's''den Doğu Akdeniz sergisi

İngiltere'nin en ünlü müzayede evlerinden biri olan Sotheby's, bu kez Doğu Akdeniz, Yunanistan ve Türkiye'ye ait kitap ve resimleri satışa çıkardı.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 15:24
Abone Ol google-news

Doğu Akdeniz, Yunanistan ve Türkiye'ye ait kitap ve resimleri satışa çıktığı müzayede de Osmanlı dönemine ait Yunanistan ve Türkiye'nin geleneksel giysilerini gösteren elle renklendirilmiş kitabın 44 bin 450 sterline alıcı buldu. Londra'daki müzayedede, İstanbul'un 8 ayrı resimden oluşan panaromik görüntüsü de 23 bin 772 sterline satıldı.

William Rathbone'a ait Türkiye ve Yunanistan'da yapılmış çizim taslakları 688 sterline satılırken, İstanbul'a ait Guillaume Joseph tarafından yapılan 13 baskı kalıbı, 10'u katlanabilir toplam 14 çizim de 3 bin 503 sterline gitti.

Sotheby's, Peter Edmund'a ait Yunanistan, Türkiye ve İtalya'nın bazı bölgelerini ziyaretleri sırasında yapılmış resimlerin baskılarını da satışa çıkardı. Bunlardan 1376 sterlin gelir elde edildi.

Neale Adam'ın Almanya, Polonya, Moldova ve Türkiye'yi ziyaretlerinde yaptığı 11 çizimin elle renklendirilmiş baskıları da 813 sterline alıcı buldu. Müzayedenin en pahalı satılan eserlerinden biri, İyonya adalarından birine ait elle çizilmiş resmin baskısı oldu. Bu resim 18 bin 767 sterline satıldı. ''Doğu Akdeniz'e, Özellikle İstanbul'a Bakış'' adıyla satışa çıkarılan Charles Perry'ye ait baskılar da müzayede katılımcıları arasında 3 bin 503 sterline alıcı buldu. Bugünkü satışın en pahalı parçasını ise Türkiye ve Yunanistan'ı içeren elle renklendirilmiş pek çok çizimden oluşan kitap oluşturdu. Kitap 103 bin 347 sterline satıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler