Filistin: İsrail barış sürecini tehlikeye atıyor

Filistin Devlet Başkanı Selam Feyyaz, İsrail'i, barış sürecini tehlikeye atmakla suçladı. Bu durumu değiştirmek için uluslararası eylemin gerekli olduğunu belirten Feyyaz, taahhütlerine uyması için İsrail'e baskı yapmak gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 19:51
Abone Ol google-news

Filistin Başbakanı Selam Feyyaz, İsrail'i, barış sürecini tehlikeye atmakla suçladı. Feyyaz, Fransa'nın başkenti Paris'te Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında, İsrail'in, Yahudi yerleşim birimleri inşası konusundaki taahhütlerini yerine getirmediğini ifade ederek, ''Barış süreci tehlikede, İsrail, başta yerleşim birimleri konusu olmak üzere yol haritasında öngörülen taahhütlerini inkar ederse, süreci tehdit eder'' dedi.

Bu durumu değiştirmek için uluslararası eylemin gerekli olduğunu belirten Feyyaz, taahhütlerine uyması için İsrail'e baskı yapmak gerektiğini söyledi.

İsrail'in Doğu Kudüs dahil 1967'den beri işgal ettiği yerlerden çekilmesini de isteyen Feyyaz, barışın BM Güvenlik Konseyi'nin kararların temelinde tesis edilmesi gerektiğini de belirtti.
Kouchern de ''Bir devlet kurulması ortak bir hedefimizdir. Amerikan yönetiminde büyük değişim var, İsrail'de de seçim dönemi diye duramayız'' ifadesini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler