'Yeni zamanlar için yeni gazetecilik gerekli'

New York'daki Guggenheim Müzesinde düzenlenen bir toplantıda iPad üzerinden sunulacak 'The Daily'yi tanıtan Rupert Murdoch, yeni gazetenin tablet bilgisayar döneminde "vazgeçilmez bir haber kaynağı olacağını umduğunu" söyledi.

Yayınlanma: 04.02.2011 - 12:09
Abone Ol google-news

'The Daily' için haftada 99 sent ödenecek ve yalnızca Apple'ın iTunes 'mağazası' üzerinden satılacak. Gazete önce sadece ABD'de piyasaya çıkarılıyor. News Corp, yeni gazetede 100 dolayında gazeteci çalıştırıyor.

'The Daily'de, haberler, etkileşimli grafikler, HD videoları ve iPad'in dokunmatik ekranına uygun olarak tasarlanan 360 derecelik fotoğraflar yer alıyor.

BBC Türkçe servisinden alınan habere göre, bazı yazılara Twitter mesajları eklenecek ve gazetenin içeriği, kişinin tercihlerine göre biçimlendirilebilecek.

News Corporation'ın sahibi Rupert Murdoch, "Hedef kitlemiz, gelecek yıl içinde iPad sahibi olması beklenen 15 milyon Amerikalı." dedi ve tablet bilgisayar çağında, yeni, taze ve güçlü bir sese ihtiyaç olduğunu; "Yeni zamanların yeni tür gazeteciliği gerektirdiğini" söyledi.

Murdoch, 'The Daily'nin, çağdaş teknolojinin en iyi unsurlarıyla, "yumuşak bir haberciliği, iyi bir editörlüğü ve kuşkucu bakışı bir araya getireceğine" söz verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler