Meksika'da uyuşturucu operasyonu

Meksika'da ordu, uyuşturucu kaçakçılığında kullanılan 19 uçağa el koydu. Meksika'da Felipe Calderon Hükümeti'nin 2006 yılı aralık ayında göreve başlamasından bu yana yetkililer, organize suçlarda kullanıldığı belirtilen 263 uçağa el koydu.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 20:52
Abone Ol google-news

Meksika'da ordu, ülkenin kuzeyinde, ABD sınırı yakınlarında gizli bir havaalanında 18'i Cessna tipi olmak üzere 19 uçağa uyuşturucu kaçakçılığında kullanıldığı iddiasıyla pazartesi günü el koydu.

Meksika Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, operasyonda iletişim malzemeleri ve silahlara da el konulduğu kaydedildi. Askeri yetkililerin, alçak irtifada ve uçuş ışıklarını kullanmadan uçan 6 uçak tespit ettikten sonra rotalarını takip ettiği ve bir iniş pisti, hangarlar, büro ve mağazaların da yer aldığı gizli havaalanına ulaştıkları belirtiliyor.

Meksika'da Felipe Calderon Hükümeti'nin 2006 yılı aralık ayında göreve başlamasından bu yana yetkililer, organize suçlarda kullanıldığı belirtilen 263 uçağa el koydu. Hükümetin 4 bin 500 kişinin ölümünden sorumlu uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için 36 binden fazla asker ve polisi seferber ettiği biliniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon