Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, "Son gazi için TBMM'de tören" başlığıyla geçen günlerde yitirdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nın son gazisi Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün, TBMM’de düzenlenen cenaze törenini manşetinden gördü. Milliyet ise, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Dink suikastıyla ilgili raporunun Erdoğan'ın masasında olduğunu "Erdoğan'ın Dink sınavı" başlığıyla duyurdu.

Yayınlanma: 14.11.2008 - 07:51
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Son gazi için TBMM’de tören

 

Geçen günlerde yitirdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nın son gazisi Albay Mustafa Şekip Birgöl, TBMM’de düzenlenen törenle uğurlandı. Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve muhalefet partisi liderlerinin tam kadro hazır bulunduğu törene, Birgöl’ün kızı, damadı ve torunu da katıldı. Tören düzenlenmesi nedeniyle Meclis yönetimine “minnettar” olduklarını belirten kızı İpek Artunç, “Acı ile gururu aynı anda yaşıyoruz” dedi.

 

HÜRRİYET

Eller üstünde

Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi, emekli albay Birgöl, son yolculuğuna Gazi Meclis'ten, Cumhurbaşkanı ile bütün partilerin katıldığı, Türk milletine yakışan bir törenle uğurlandı.

 

MİLLİYET

Erdoğan'ın Dink sınavı

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Dink suikastıyla ilgili raporu Erdoğan'ın masasında. Eğer Başbakan onaylarsa Akyürek, Cerah gibi kritik görevdeki isimlere inceleme başlayabilir.

 

RADİKAL

Ekonomiyi canlandırmak için acil pakete gerek var

Ekonomi uzmanları Radikal'e anlattı: Ülkeler krize karşı önlem alıyor,Türkiye'nin de ekonomi paketine ihtiyacı var. Reel sektörde ciddi sıkıntılar olabilir. Önlemler kullanılmasa bile hazır olsun.

 

AKŞAM

Gazeteciye veto 'Fenerci'ye basın kartı

7 gazeteciye 'Basın meslek ilkelerine uymuyorlar' diye yasak getiren başbakanlık, Almanya'daki Deniz Feneri davasında mahkûM olan Mehmet Gürhan'ın sürekli basın kartını onayladı.

 

POSTA

Gaziler buluştu

'Çılgın Türkler'in sonuncusu Albay Mustafa Şekip Birgöl dün Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Toptan, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, CHP lideri Baykal, MHP lideri Bahçeli, bakanlar, komutanlar ve milletvekilerinin katıldığı törenle TBMM'den uğurlandı. Köksel Toptan, "Gazimiz savaşırken, Meclisimiz de savaşı yönetiyordu. Bu tören iki gazinin buluşması" dedi.

 

VATAN

'Fener'den sonra Kanal 7 de söndü

Almanya'nın RTÜK'ü, Zekeriya Karaman'a ait Kanal 7'nin bu ülkedeki iki televizyonunun yayın tuhsatını iptal etti.


BİRGÜN

Cesur bir savcı daha aranıyor

AİHM, 12 Eylül darbesi ve darbe lideri Kenan Evren hakkında dava açtığı için "meslekten men" edilen Adana eski savcısı Sacit Kayasu'yu haklı buldu ve Türkiye'yi mahkûm etti.

 

SABAH

Çocuğunu öldürürüz

Ümraniye bombalarını yakalatan Ali Yiğit "İfademi değiştirmem için Ergenekon böyle tehdit etti" dedi.

 

TERCÜMAN

Çaprazda dağıldı

Ergenekon davasında, sanık Ali Yiğit önce el bombalarının Oktay Yıldırım'a ait olduğunu öne sürdü. Yiğit, mahkeme heyeti, avukatlar ve sanıkların yönelttiği çapraz sorularda ise çelişkili ifadeler verdi.

 

YENİ ŞAFAK

İngiltere'ye imam-hatip modeli

İngiltere, ülkedeki aşırı uçların güç kazanması üzerine imam yetiştirilmesi için Türkiye'den destek istedi. İmamların eğitimi 90 milyon sterlin ayrıldı.

 

ZAMAN

Beni ölüm tehdidiyle susturamazlar el bombaları Oktay Yıldırım'ın

'Bombalar Oktay'ın değil, babamındı diye ifade vermemi istediler. 1,5 yaşındaki çocuğumu öldürmekle tehdit ettiler. Muzaffer Tekin'in avukatı ile Kerinçsiz baskı yaptı.

Cezaevindeyken Oktay Yıldırım ve dayım Mehmet Demirtaş, yüzlerce yeni ifade yazarak bana ezberletmeye çalıştı. Oktay Yıldırım yalan söylüyor; beni çok iyi tanır.

2 hafta önce Trabzon'daki evime telefon açıp, "15 yıl sonra Ali ile görüşeceğiz" dediler. Cezaevinde yazdıkları tehdit mektuplarının fotokopilerini çektim, dosyada hepsi var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler