Renault'a Kubica şoku

Otomobil sporları Formula 1 takımlarından Renault'nun Polonyalı birinci pilotu Robert Kubica, İtalya'da katıldığı ralli yarışında ciddi bir kaza geçirerek, yaralandı.

Yayınlanma: 06.02.2011 - 15:53
Abone Ol google-news

Polonyalı 26 yaşındaki sürücünün, İtalya'nın Savona kentinde katıldığı Ronde di Andora rallisinin ikinci etabında, aşırı hız nedeniyle aracın kontrolünü kaybederek, bir kilisenin duvarına çarptığı bildirildi.

Kazanın ardından araçta sıkışan Kubica'yı itfaiye ekiplerinin kurtardığı, tecrübeli pilotun itfaiye helikopteriyle Cenova'daki Santa Corana hastanesine kaldırıldığı belirtildi. Doktorların yaptığı ilk kontrollerde, Kubica'nın çok yönlü travma geçirdiği ve vücudunda iç organ yaralanmalarının tespit edildiği açıklandı.

Kubica'nın durumunun ciddiyetini koruduğu ve sürekli gözetim altında tutulacağı da gelen haberler arasında yer aldı.

Renault pilotunun yapmış olduğu şiddetli kazanın ardından çıkan ilk söylentilerde, elini kaybedebileceği de iddia edilmişti.

Bu arada, yarış sırasında Kubica'ya yardımcı pilotluk yapan Jakub Gerber ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Kaza sonrasında başlatılan soruşturmada, olayın mekanik bir problemden mi yoksa başka bir nedenden mi kaynaklandığının araştırıldığı kaydedildi.

Formula 1'de 2011 sezonu 13 Martta Bahreyn Grand Prix'siyle start alacak, Kubica'nın ilk yarışa yetişip yetişemeyeceği belli değil.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler