Süt üreticilerinin sorunları TBMM'de

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Anadol, süt üreticilerinin sorunlarıyla ilgili olarak, Eker'e, ''2007'de her ay litre başına ödenen 70 YKr süt priminin, 2008 yılında neden 40 YKr'ye indirildiğini'' sorusunu iletti.

Yayınlanma: 14.11.2008 - 09:47
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Kemal Anadol, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Anadol, sunduğu soru önergesinde, başta Kiraz, Beydağ ve Ödemiş'teki süt üreticileri olmak üzere, Türkiye'deki süt üreticilerinin; süt fiyatlarının düşmesi ve girdi fiyatlarının sürekli yükselmesi nedeniyle büyük ekonomik sıkıntı içinde olduklarının kamuoyuna yansıdığını bildirdi.

Üreticinin, sütünü sanayiciye kilosu 60 YKr'den, soğutulmamış sütünü ise kilosu 48 YKr'den satabildiğini ifade eden Anadol, üretici sütünü yok pahasına elinden çıkardığı halde, 2007'de her ay litre başına ödenen 70 YKr süt priminin, 2008 yılında neden 40 YKr'ye indirildiğini sordu.

Kemal Anadol, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
''2008'deki süt primi üreticilerimize ödendi mi? Ödendiyse ne kadar ödendi? 2008 yılı için inek başına verileceği açıklanan 300 YTL teşvik primi ile 2007 yılından kalan buzağı başı 140 YTL teşvik priminin bugüne kadar ödenmemesinin nedeni nedir? Damızlık ineklerini mezbahalarda kestirmeye başlayan süt üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için, borç erteleme ya da faizsiz kredi verme gibi kolaylıklar sağlamayı ve ödenmeyen teşvik primlerini bir an önce ödemeyi düşünüyor musunuz?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon