Basın terbiyecisi Erdoğan

Basına karşı Başbakan Erdoğan ve danışmanlarının uyguladığı hizaya getirme yöntemlerine bir yenisi eklendi. Başbakanlık muhabirlerinin akreditasyon kartları yenilenirken yedi gazetecinin kartlarının iptal edilerek, bu gazetecilerin Başbakanlığa girmeleri, Başbakan Erdoğan’ın katılacağı organizasyonları izlemeleri yasaklandı.

Yayınlanma: 14.11.2008 - 10:23
Abone Ol google-news

Basın kuruluşlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilere getirdiği yasağa tepki göstermesi üzerine Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, kartları yenilenmeyen gazeteciler için “objektif kriterleri ihlal eden” tanımını kullandı.Objektif kriterlerin kim tarafından ve ne şekilde belirlendiği sorusunun yanıtını kartları iptal edilen gazetecilerin heberlerinde bulmak mümkün.

Akreditasyon kartları iptal edilen gazetecilerden Hürriyet gazetesi muhabiri Hasan Tüfekçi, AKP kapatma davasının açılmasından sonra Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğanın Çukurambarda gizli zirvesi, AKP Grubundaki torpil notları ve Başbakanlık iftar vakti Allaha emanethaberlerine imza atmıştı.

Hürriyet muhabiri Turan Yılmaz ile Milliyet muhabiri Abdullah Karakuş, AKP MYK ve Bakanlar Kurulu toplantıları ile Başbakan Erdoğanın bazı kabullerinin perde arkasını haber yapmışlardı. Akşam gazetesi Başbakanlık muhabiri Ali Ekber Ertürk ise Başbakanlıkta kadınlara mescit açılması ile spor salonunun sarı laciverte boyanması olaylarını haberleştirmişti. Star TV muhabiri Fatma Çözen ile Evrensel muhabiri Sultan Özer de son aylarda Başbakana yönelttikleri aykırı sorular nedeniyle sık sık Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki tarafından uyarılmıştı.

Vatan gazetesi akredite edilmeyen muhabirlerini Veli Toprak’ın yerine yeni muhabir görevlendirmeyeceğini açıkladı. Evrensel gazetesi ise Akif Beki’ye bir mektup göndererek muhabirlerin hangi gerekçelerle akredite edilmediğini somut olarak açıklanmasını istedi.

 

Belediye başkanıyken de kavgalıydı

Erdoğan, Nisan 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra basına yönelik ambargolarına hemen başladı. Belediye muhabirlerinin özel kalemdeki türbanlı sekreterleri haber yapmasından iki gün sonra muhabirlerin özel kaleme girişini yasakladı. Makam odasının bulunduğu salona bakan basın odasının kapısına da kilit vurdu. Başbakan olarak görev yaptığı süre içinde 150ye yakın gazeteciye dava açarak Özalın rekorunu kırdı. Doğan Grubuna YİMPAŞ ve Deniz Feneri haberleri nedeniyle boykot çağrısı yaptı. Oğlunun gemi almasını haber yapan Vatan gazetesine de öfke kusmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler