Özbolat: AİHM'in kararları uygulanıyor mu?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle, TBMM'ye soru önergesi sundu. Özbolat, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Tüm Bel-Sen ile ilgili verdiği kararı uygulayıp, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkının tanınıp tanınmayacağını sordu.

Yayınlanma: 14.11.2008 - 10:57
Abone Ol google-news

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Türkiye'deki memurların örgütlenme özgürlüğü hakkında Tüm Bel-Sen tarafından açılan davada, AİHM'nin verdiği nihai kararı hatırlattı.

Mahkemenin, sendikal örgütlülüğün olmazsa olmaz kuralının, ''toplu sözleşme hakkıdır'' dediğini ve dava açan kamu çalışanları lehine karar verdiğini belirten Özbolat, bu kararın uygulanıp, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkının tanınıp tanınmayacağını öğrenmek istedi.

Erdoğan'ın, ''AB'nin öncelikli hedefimiz'' dediğini savunan Özbolat, ''Ama aynı AB'nin mahkemelerince alınmış kararları uygulamakta tereddüt ettiğinizde, ortaya çıkan tutarsızlık, Hükümetinizin mi Türkiye'nin mi imajını zedeleyecek?'' diye sordu.

 

ÇEAŞ ve KEPEZ ile ilgili dava

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü de Başbakan Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, ÇEAŞ ve Kepez şirketlerine el konulmasıyla ilgili açılan uluslararası tahkim davasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin, istenilen belgeleri hakem heyetine sunmadığına ilişkin haberlere yer verdi.

Çöllü, bu davada istenen tazminat miktarının ne kadar olduğunun açıklanmasını isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Türkiye Cumhuriyeti'nin kendini savunacak belgeleri hazırlayamaması ne anlama gelmektedir? Bürokratik bir ihmal mi söz konusudur? Sorumlular hakkında işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa gerekçesi nedir?

Türkiye, 12 milyar dolarlık bir faturayı ihmaller nedeniyle ödemek zorunda kalabilir mi? Böyle bir durumda, bu faturayı ihmali olanlar mı yoksa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları mı ödeyecek?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler