Obama'dan bir de basketbol reformu

Basketbola düşkünlüğüyle bilinen Barack Obama, Beyaz Saray'a basketbolu sokacak. Eski Amerikan başkanları Richard Nixon'ın bovling salonu ve Gerald Ford'un yüzme havuzu yaptırdığı Beyaz Saray'a, Ocak'ta göreve gelecek Barack Obama sayesinde basketbolun girmesi olasılığı belirdi.

Yayınlanma: 14.11.2008 - 12:36
Abone Ol google-news

Men's Fitness dergisinin Mayıs'ta yaptığı klasmanda, arada bir sigarasını tüttürse de ABD'nin en formda 25 erkeği arasında gösterilen ve her sabah 45 dakikasını egzersize ayıran 47 yaşındaki Barack Obama basketbola düşkünlüğüyle tanınıyor.

Başkanlık seçimi günü, Chicago'nun bir kapalı spor salonunda basketbol partisi düzenleyerek şaşkınlık yaratan Obama ile seçim zaferi günü parkede top koşturanlardan Alex Giannoulias, 1,86 m boyundaki yeni Başkan'ın göründüğünden çok daha kuvvetli olduğunu, çok iyi ve disiplinli basketbol oynadığını belirtiyor.

Eşi Michelle'in bir üniversite basket takımının koçu olan ağabeyi de evlilikten önce Barack Obama ile basket oynayarak onu sınamış ve kayınbiraderinin oyunundan memnun kalınca hakkında emin olmuş.

Obama da bizzat bir televizyon programında, çok kötü bovling oynadığını kabul ederek, Beyaz Saray'daki bovling salonu yerine basket sahası kurma esprisini yapmıştı.

Pennsylvania'daki Alvernia Üniversitesi'nden tarihçi Tim Blessing, her başkanın Beyaz Saray'a kendi sportif hobisiyle ilgili tesis kurduğunu belirterek, "Beyaz Saray'ın tavanları 6,70 m yüksekliğinde, basket oynamak için yer var. Önemli olan siyasi sağlığı koruyabilmek için fiziki kuvvetin yerinde olduğunu göstermek" diyor ve Amerikalıların başkanlarının kuvvetli görünmesi isteğinin altını çiziyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler