Öğretmenlere pahalı hediye yasağı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmenlere verilen altın ve benzeri hediyelerin öğretmenlik mesleğinin itibarını zedeleyeceği yolundaki yazının öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandığını söyledi. Avcı, “Bu resmi yazıyı ilk önce ‘1 Nisan Şakası’ olarak algılamıştık, fakat daha sonra çirkin bir Öğretmenler Günü hediyesi olarak kabul etmek zorunda kaldık” dedi.

Yayınlanma: 14.11.2008 - 15:34
Abone Ol google-news

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere verilen altın ve benzeri hediyelerin; öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediği ifade edilerek, öğretmenlere “pahalı hediye alma yasağı” getiren Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun yazısının eğitimciler arasında büyük tepkilere neden olduğunu söyledi.

Okullarda öğretmenlere imza karşılığı duyurulacak olan söz konusu yazıyı protesto edeceklerini ve imzalamayacaklarını söyleyen Avcı, “Öğretmenlerimizin onurunu inciten ve öğretmenlik mesleğini ayaklar altına alan bu resmi yazıyı ilkönce ‘1 Nisan Şakası’ olarak algılamıştık, fakat daha sonra çirkin bir 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olarak kabul etmek zorunda kaldık” dedi. Birçok yolsuzluk olayının basın organları tarafından tüm çıplaklığıyla kamuoyunun gözü önüne serildiğini kaydeden Avcı, Başbakanlık Etik Kurulu'nun afişe olmuş yüzlerce siyasetçiyi, bürokratı ve iş adamını görmezden geldiğini ifade etti. Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakanlık Etik Kurulu’nun öğretmenleri hedef tahtasına koyması ve son derece masum ve samimi duygularla bazı öğrenciler tarafından alınan ve büyük bölümü 1 ila 5 YTL maliyeti olan çiçek, kitap ve kalemden oluşan ‘Öğretmenler Günü’ hediyesini diline dolayarak, yolsuzluklar ile ilgili gündem değiştirmeye çalışması, büyük rüşvet olaylarının üstünün örtülmesine hizmet etmesi anlaşılır gibi değildir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler