'Şahadet sürecinin hesabı mutlaka sorulacak'

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partinin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ''sıradan bir kaza'' olmadığını, konunun açıklığa kavuşması için özel yetkili savcı tayin edilmesini isteyeceklerini söyledi.

Yayınlanma: 13.02.2011 - 19:50
Abone Ol google-news

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin İzmir İl Başkanlığınca Fuar İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda partililere hitaben yaptığı konuşmada, Yazıcıoğlu'nun ölümünün ''kaza gibi gösterilmeye çalışıldığını'' savundu. Partisinin, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağını kaydeden Topçu, şöyle konuştu: ''16 Şubat çarşamba günü saat 14.30'da partililer, Alperenler, aile, avukatlar Kahramanmaraş'ta adliyenin önünde olacağız. Bu işin sıradan kaza olmadığı, Devlet Denetleme Kurulu raporuyla devlet kayıtlarına geçti. 'Özel yetkili savcı tayin edin' diyeceğiz. Bugüne kadar ne yaptıysak Muhsin Yazıcıoğlu'na yakışır şekilde yaptık. Hukuk içinde kaldık, hesabı mutlak soracağız.''

Topçu, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun harekete geçmesini istediklerini belirterek, ''Devlet Denetleme Kurulu raporu açıklandı, üzerinden bu kadar zaman geçti. Başbakan hiçbir açıklama yapmadı. Konuyu acaba gündemden düşürmeye mi çalışıyor? Buradan milletin huzurunda ant olsun ki ikaz ediyorum. Böyle niyetleri varsa aldanırlar. Yeryüzünde en son Alperen kalsa bile şahadet sürecinin hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu olay ya aydınlanacak ya aydınlanacaktır'' dedi.

'Mukavvadan profesör'

Seçimler öncesi bazı siyasi partilerin ortamı gerdiğini savunan Topçu, ''Anamuhalefet partisinin anayasa profesörü genel başkan yardımcısı, Silahlı Kuvvetler için 'Bu ordu kartondan kaplanmış' dedi. Bu arkadaşların darbe özlemini bilmeyen yok. Bu anayasa profesörüne ekseriyetin taktığı bir isim var, 'mukavvadan profesör'. Siyasi ortamı geriyor, safları sertleştiriyor, buradan nemalanıyor. Bu iki parti, okulları, camileri, kışlaları karıştırıyor, bunun üzerinden siyaset yapıyor'' diye konuştu.

Topçu, Hükümetin ekonomi ve dış politikada başarısız olduğunu, işsizlik oranının düşürülemediğini öne sürerek, şöyle devam etti: ''Türkiye'de halinden memnun olan varsa, onlar sadece iktidarın nimetlerinden faydalanan azınlık kesimdir. Elitlere söve söve iktidara geldiniz, bu ülkenin yeni elitleri oldunuz. Dubai'de geceliği 10 bin dolar olan 7 yıldızlı otellerde tatil yapıyorlar. Siz Kandil'i söndürdünüz mü? İmralı'yı susturdunuz mu? PKK terör örgütü, liseli gençler araba yakıyorlar, okulları kundaklıyorlar, terör bitti mi?''

Topçu, ''Öyle ama ya CHP gelirse'' denilebileceğini ifade ederek, ''Hep aynı oyun. CHP gelmez, korkmayın, milletin hafızasında CHP ile ilgili güzel hatıra yok, korkmayın, aldanmayın. İktidar başarısızlığını suni kavgalar çıkararak kapatmaya çalışıyor'' dedi. İsrail'in Türkiye'den özür dilemediğini dile getiren Topçu, ''Ne olacak şimdi? İsrail ile ilişkileri kesemiyorsun, anlaşmaları iptal etmiyorsun. Bu gürlemenin rahmetini millet ne zaman görecek. Bunlar sadece gürlerler, yağmaları mümkün değil. Alperenler geldiği zaman gürlediğini de yağdığını da görecek inşallah'' diye konuştu.

Topçu, KKTC'deki gösterilerin Türkiye'yi rencide ettiğini ancak gereken cevabın verilemediğini ileri sürerek, ''Başbakan'ın söylemesi gereken söz 'Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır' Başbakan bunu söylemeliydi'' dedi. BBP'nin ''temiz tek hareket'' olduğunu vurgulayan Topçu, milletin, Alperenlerden ittifak değil iktidar beklediğini, bunun için bölücüler hariç herkese BBP'ye katılması için çağrı yaptığını söyledi. Yalçın Topçu, konuşmasından sonra partiye katılanlara rozet taktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler