Sevgililer Günü'nde aşk sanatı

Sevgililer Günü bugün çeşitli sanat etkinlikleriyle de kutlanıyor. İş Sanat'ta, ünlü şairlerimizin aşk şiirleri seslendirilirken, Kenter Tiyatrosu Sevgililer Günü'nü "Aşk Mektuplar" adlı oyunla karşılıyor. "Özgür Edebiyat" dergisi, yeni sayısını 'Aşk'a ayırdı. Piyanist Burçin Büke'nin "Sevgililer Günü Konseri" ise Kadıköy Süreyya Operası'nda.

Yayınlanma: 14.02.2011 - 11:46
Abone Ol google-news

İş Sanat, Sevgililer Gününü 13 şairin kaleminden aşk şiirleri ile kutlayacak. Bugün saat 20.00de Levent İş Sanatta Aşklar Var Unutulmamak İçin adlı dinletide aşka dair dizeler yankılanacak. Dinletide, Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Metin Belgin ve Hakan Gerçekin seslendireceği şiirlere, Serdar Yalçın piyanosu, Deniz Erdoğan Likos ve Hüseyin Likos ise aşk temalı aryalarla eşlik ediyor. Nâzım Hikmet, Cemal Süreya, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Osman Saba, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Oktay Rifat, Necati Cumalı, Özdemir Asaf, Can Yücel, Ümit Yaşar Oğuzcan, Turgut Uyar ve Edip Canseverin kaleminden aşk şiirleri seslendirilecek. Atilla Birkiyenin hazırladığı, Mehmet Birkiyenin de sahneye uyguladığı dinleti ücretsiz. (0 212 438 63 50)


Aşk özel sayısı

Özgür Edebiyat dergisinin yeni sayısı, Atilla Birkiyenin editörlüğünde Aşk Özel Sayısı olarak hazırlandı. Kapağında Avusturyalı ressam Gustav Klimtin ünlü Öpücük tablosunun ve Hafızdan Gönlü aşkla diri olan asla ölmez sözünün yer aldığı sayıda edebiyatımızın önde gelen bazı adları şiir, öykü ve denemeleriyle yer alıyor. Abdullah Şevki, Ahmet Erözenci, Ahmet Murat Gümrükçüoğlu, Atilla Birkiye, Bâki Ayhan T., Behçet Çelik, Betül Tarıman, Deniz Durukan, Derya Sönmez, Eray Devrim Duman, Gonca Özmen, Gültekin Emre, Haydar Ergülen, Hüseyin Atabaş, Kemal Bek, Mahir Öztaş, Metin Celâl, Mine Söğüt, Miraç Zeynep Özkartal, Murat Gülsoy, Necati Albayrak, Oktay Taftalı, Pelin Özer, Selim İleri, Selim Yalçıner, Senem Dere, Sibel K. Türker, Zafer Şenocak ve Özdemir İnce, Özgür Edebiyatıın Aşk Özel Sayısının yazarları.

 

Aşk mektupları

Kenter Tiyatrosu 14 Şubat Sevgililer GünüAşk Mektupları oyununun galasıyla karşılıyor. Gala bugün saat 20.00de Harbiye Kenter Tiyatrosunda gerçekleşecek. Amerikalı yazar A.R. Gurneyin yazdığı oyunu Armağan Ersinin çevirisiyle Müşfik Kenter yönetiyor. 1989dan beri dünyanın ve Türkiyenin pek çok yerinde ünlü oyuncuların sahnelediği Aşk Mektuplarını bu kez aşkları sahnede ve yaşamda otuz üç yıldır devam eden Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter oynuyor. Oyun, uslu çocuk Andy ve asi Melissanın birbirlerine çocukluklarından başlayarak yaşamları boyunca yazdıkları mektuplarla anlatılan bir aşk hikâyesi. (0 212 246 35 89)

 

Sevgililer günü konseri

Piyanist Burçin Büke, bugün saat 20.00de Kadıköy Süreyya Operasında Sevgililer Günü Konseriyle dinleyicileri ile buluşacak. Chopin, Liszt ve Gershwini bir araya getirecek konserin ilk bölümünde Chopinin Scherzo No.2, Fantaisie impromptu ve 1 Nolu Baladı yer alırken, ikinci bölümde Lisztin 2. Macar Rapsodisi ve George Gershwinin Rhapsody in Bluesu seslendirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler