Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Türk halkının AKP hükümetine olan güveninin azaldığına ilişkin araştırma haberini manşetine taşırken; Milliyet, Ergenekon davasında kilit rol oynayan Tuncay Güney'in çalıştığını iddia ettiği Kanada'daki sinagogta, Güney'e ait bir kayıt olmadığı bilgisini manşetinden gördü. Radikal ise, bankacılar ve reel sektörün de ekonomistler gibi acilen krize karşı önlem istemesini birinci sayfadan verdi.

Yayınlanma: 15.11.2008 - 08:32
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

AKP’ye güven yok

Türk halkının AKP hükümetine olan güveni azalıyor. Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi’nin yaptığı ankete katılanların yüzde 61.4’ü AKP’li bazı yöneticiler hakkındaki yolsuzluk iddialarının doğru olduğunu düşünürken iktidardaki AKP’nin yolsuzlukların üzerine gitmediğini düşünenlerin oranı da yüzde 59.7’ye ulaştı.

Anket, Ergenekon davasına olan ilginin azaldığını da ortaya koydu. Ergenekon davasını takip edenlerin oranı yüzde 35.7’e düşerken, kısmen takip edenler de yüzde 11.7 oldu. Ergenekon davası ile hiç ilgilenmeyenlerin oranı ise yüzde 52.6’yı buldu. Ankete katılanların yüzde 57.1’i Ergenekon’un terör örgütü olduğuna inanmadığını belirtti.

 

 

HÜRRİYET

Kafesteki korsan

Hürriyet, Somalili korsanların üs haline getirdiği Eyl Limanı'na Fransız komandoların düzenlediği operasyonda yakalanan korsanları kafes içinde gösteren fotoğrafları yayınlıyor.

 

 

MİLLİYET

Sahte haham operasyonu!

Türk Musevi Cemaati, 2001'de verdiği ifadeler Ergenekon davasında kilit rol oynayan Tuncay Güney'i araştırmak için Kanada'daki sinagoga geçen hafta bir temsilci gönderdi. Ve Güney'le ilgili bir kayıt olmadığı bilgisi geldi.

 

 

RADİKAL

Bankacılar ve işadamları: Krize müdahale gecikmesin

Bankacılar ve reel sektör de ekonomistler gibi acilen krize karşı önlem istiyor. Ağırlıklı görüş şöyle: Hükümet bankalara destek sağlasın, bankalar da reel sektöre el uzatsın.

 

 

AKŞAM

O kartı geri ver

Deniz Feneri davasının hüküm giyen Mehmet Gürhan'ın sürekli basın kartı iptal edildi. Ama basın camiası: Yetmez, sarı basın kartı da alınmalı...

 

 

POSTA

'Çılgın Türkler' bitmez

Mustafa Kemal'in son askeri, Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi, Albay Mustafa Şekip Birgöl'ü dün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlamaya gelenler arasında iki bacağını ve bir kolunu bu vatan için Güneydoğu'da veren Fatih Düdükçü de vardı. Gazi Fatih'i tekerlekli sandalyesinde elinde bayrağıyla görenler "Bu ülkenin 'Çılgın Türkler'i asla bitmez" demekten kendini alamadı.

 

 

VATAN

Erdoğan'ın Polyanna'sı

Ekonomi kulislerinde, Erdoğan'ın küresel krizi hafife alan sözlerinin Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in çizdiği "pembe tablodan" kaynaklandığı konuşuluyor.

 

 

BİRGÜN

Üniversitelerde 'çivili dinci' terörü

Hüseyin Üzmez'i protesto eden öğrencilere kendilerine "Müslüman Gençlik" diyen bir grup, demir ve çivili sopalarla saldırdı. Üç öğrenci yaralandı.

 

 

SABAH

Vatan sana minnettar

Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi emekli albay Şekip Birgöl'ü binlerce kişi devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.


 

TERCÜMAN

950 belediyenin işi arapsaçı

Anayasa Mahkemesi'nin kapatılan belediyelerle ilgili kararında yer alan "süresinde dava açanlar" ibaresi karışıklığa neden oldu.

 

 

YENİ ŞAFAK

Bir başkadır benim memleketim

Başbakan Erdoğan'ın, BM temsilcilerine New York'ta verdiği teşekkür yemeğinde 'Antakya Medeniyetler Korosu' ayakta alkışlandı. Koronun söylediği 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısına tüm temsilciler eşlik etti.

 

 

ZAMAN

AİHM kararı, savcıyı meslekten men eden kurulu tartışmaya açtı

AİHM önceki gün verdiği kararda,darbecilerin yargılanmasını istediği için ihraç edilen savcı Kayasu'yu haklı buldu. İddianamede hazırlama özgürlüğüne dikkat çeken mahkeme, yargı sistemini etkileyecek önemli bir adım attı. Anayasa'ya göre HSYK kararlarına yargı yolunun açılması artık kaçınılmaz.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler