'Diva' memleketinde anıldı

Dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer, memleketi Karabük'te düzenlenen konser ile anıldı. Duygulu anların yaşandığı gecede İtalyan sanatçı soprano Paola Romano, piyanist Paolo Villa eşliğinde Gencer'in eserlerini seslendirdi.

Yayınlanma: 15.11.2008 - 08:54
Abone Ol google-news

İtalya'da yaşamını yitiren ''20. yüzyılın en büyük divalarından'' merhum opera sanatçısı Leyla Gencer anısına memleketi Karabük'te konser düzenlendi.

Karabük Valisi Nurullah Çakır, Yenişehir Kültür Merkezi'ndeki konser öncesinde yaptığı konuşmada, Leyla Gencer'in, Yörük köyündeki baba ocağından çıkarak müziğin evrensel dilini dünyaya taşıdığını söyledi. Gencer'in evini müzeye dönüştürmeyi kendine görev bildiğini belirten Çakır,  ''Biz bugün somut birer kültürel miras olan Yörük köyümüz ve Safranbolu ile nasıl övünç duyuyorsak, bu yetkin mirası yaratanları, o dokunun yarattığı insanları da aynı değerbilirlikle anmalıyız. Milano-İstanbul-Yörük Köyü üçgeninde, 2010 yılı Kültür Başkenti İstanbul'da gerçekleştirilecek o büyük organizasyonla eşzamanda konserler düzenlenmesi tek arzumdur'' diye konuştu.

 

 

Oral'dan 'tutkulu' bir roman

Yazar Zeynep Oral, Gencer'in müzik ve toplumsal yaşamını anlatan 'Tutkulu Roman' kitabını sinevizyon eşliğinde tanıttı.

Oral yaklaşık 30 yıldır tanıdığı Gencer'in herşeyiyle ''müzik tutkunu,inanılmaz bir kadın, evsahibi, kızkardeş ve abla olduğunu'' vurgulayarak, ''Opera geleneği olmayan bir ülkeden çıkıp, en köklü opera geleneğine sahip ülkeyi avucunun içine alan, Avrupa'ya ''Ben Anadolulu'yum'' diyerek kendini tanıtan Gencer'in Milano'da son bulan yolculuğunda çağımızın son divası olarak uğurlanması Tutkulu Roman'ı yazmama neden olmuştur'' diye konuştu.

İtalyan sanatçılar soprano Paola Romano, piyanist Paolo Villa eşliğinde Gencer'in eserlerini seslendirdiği konsere, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ile çok sayıda davetli katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler