Karayalçın süreci hızlandıracak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin sürecin en kısa sürede sonuçlanacağını belirten SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP'ye ne zaman katılacağına ilişkin zamanlama çalışması yaptığını söyledi.

Yayınlanma: 15.11.2008 - 09:24
Abone Ol google-news

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin süreci en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. SHP Parti Meclisi Toplantısı Genel Başkan Murat Karayalçın başkanlığında başladı. Karayalçın, toplantı öncesi kısa bir açıklama yaptı ve soruları yanıtladı. Karayalçın, CHP’ye ne zaman katılacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, “Bu konuda zamanlama çalışması yapıyorum. Bugünkü PM bu süreçlerden birisi. Bugünkü toplantıda hep birlikte bu konudaki siyasi değerlendirmemizi tartışacağız. Yine seçime girip girmeme konusunu değerlendireceğiz. Sayın Baykal ile yaptığım görüşmenin sonucunu değerlendireceğiz. Mümkün olan en kısa sürede de kararımızı vereceğiz” dedi. Karayalçın’a DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in Ankara’dan aday gösterecekleri şeklindeki açıklamaları hatırlatılması üzerine, Karayalçın, “Umarım böyle bir gelişme yaşanmaz. Sayın DSP Genel Başkanı bu konuda umarım toplumsal duyarlılığı dikkate alır ve ona göre karar verirler” diye konuştu.

 


'Kuray' sıkıntısı


Öte yandan PM üyelerinden Sarp Kuray daha önce yaptığı açıklamalarda Karayalçın’ın parti organlarına bilgi vermeden adaylık açıklaması yaptığını belirtmiş ve “parti organları ve hukukuna” saygı duyulması çağrısı yapmıştı. Kuray’ın, bu yöndeki eleştirilerini bugünkü toplantıda da dile getirmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca, SHP 'Küçük Kurultay'ın toplanıp toplanmaması da tartışılacak. Karayalçın’ın PM’den çıkacak karar doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler