'Muhalefet milletvekilleri asılsın'

İran'da gösteriler devam ediyor... İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Tahran'da dün bir kişinin öldüğü hükümet karşıtı gösterilerde protestocuların "cesaretini" kutlayan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın açıklamalarını reddetti.

Yayınlanma: 15.02.2011 - 12:02
Abone Ol google-news

İran'da onlarca muhalif göstericinin katılımıyla yapılan yasaklı gösterilerde iki kişinin öldüğü bildirildi. ISNA ajansının, İranlı milletvekili Kazım Celali'ye dayandırdığı haberinde, "Pazartesi günkü gösteride iki kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi yaralandı. Bir kişi vurularak öldürüldü" ifadesi yer aldı.

 

"Amerikalı yetkililerin açıklamaları kafalarının karışık olduğunu gösteriyor"

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amerikalı yetkililerin son günlerde yaptıkları açıklamalar, bölgedeki değişiklikler nedeniyle kafalarının karışık olduğunu gösteriyor. Bu değişiklikler siyonist rejimi destekleyen egemen kuvvetlerin çıkarlarına önemli darbe vurdu. Bu tip yorumlar yaparak, bunu bilmiyorlarmış gibi görünüyorlar" dedi.

İran'daki göstericileri kutlayan Dışişleri Bakanı Clinton, "İran'da sokaklara inen cesur insanlara ve muhalefete, Mısırlıların geçen hafta yakaladıkları şansı elde etmelerini dilediklerini" söyleyerek, İran'daki siyasi sistemin muhalefetin ve sivil toplumun sesini dinleyecek şekilde açılım yapması gerektiğini düşündüklerini belirtti.

 

"Musavi ve Kerrubi asılmalı"

Öte yandan, İran meclisindeki muhafazakar milletvekilleri, Tahran'daki hükümet karşıtı gösterilerin ertesinde muhalefet liderlerinin "asılması" çağrısı yaptılar.
Muhalefet liderlerini "ABD ve siyonizmin" oyununa gelmekle suçlayan muhafazakar milletvekilleri, meclisteki oturumda, "Amerika'ya ölüm", "İsrail'e ölüm", "Musavi, Kerrubi ve Hatemi'ye ölüm", "Musavi ve Kerrubi asılmalı" diye bağırdılar.

Fars ajansının bildirdiğine göre, 290 milletvekilinin 223'ünün imzaladığı ve sıralara okunan mektupta, "İnsanların sabrının taştığı ve herkesin Musavi ile Kerrubi'ye en ağır cezanın verilmesini istedikleri" savunuldu. Musavi ve Kerrubi günlerdir evlerinde fiilen gözetim altında tutuluyor ve telefonları kesik bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler