300 kontrol memuru atandı

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) sosyal güvenlik kontrol memurları atandı. Memurlara seslenen SGK Başkanı Fatih Acar, kayıt dışı istihdamla mücadelede en önemli ergümanlardan biri sizlersiniz diye konuştu.

Yayınlanma: 15.11.2008 - 11:55
Abone Ol google-news

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan sınav sonucunda başarılı olan 300 'Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru' için SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda tercih ve atama töreni düzenlendi.


SGK Başkanı Fatih Acar, törende yaptığı konuşmada, SGK'nın 93 milyar YTL'lik bütçesi, 25 bin çalışanı ve nüfusun tamamına hizmet eden konumu nedeniyle Türkiye'nin en önemli kurumu olduğunu ifade etti. Bu kurumda çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Acar, 6-7 ay önce 5510 sayılı yasayla önemli bir reform gerçekleştirildiğini söyledi. Mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin kurulması anlamında bu reformun mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen Acar, kayıt dışı istihdam ile mücadelenin önemini anlattı.


Acar, Türkiye'de TÜİK verilerine göre 9.8 milyon civarında kayıt dışı istihdamın söz konusu olduğunu belirtti. 5510 sayılı yasa ile kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda önemli düzenlemeler getirdiklerini anlatan Acar, 1 Ocak'tan itibaren 10'un üzerinde işçi çalıştıran bütün iş yerlerinde ücretlerin bankalar aracılığıyla ödenmesi zorunluluğunu getirdiklerini ifade etti.


Kayıt dışı istihdamla mücadelede en önemli argümanlardan birisinin de atanacak kontrol memurları olacağını belirten Acar, ''Kurumumuz bünyesinde 600 civarında müfettiş var. Bunun dışında sizlerle birlikte toplam 751 kontrol memuru istihdam edilmiş olacak'' dedi. Kontrol memurluğu unvanının yasa ile özel bir statüye kavuşturulduğunu belirten Acar, atanacak memurların taşrada denetim görevi yapacaklarını ifade etti.

SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanı Salim Kahramanoğlu ise bu törenle bir çok ilkin gerçekleşeceğini belirterek, ''SGK'nın kurulduğu 2006 yılından itibaren kurumumuza ilk defa açıktan atanacak olan personellerimizsiniz. Kurumumuza tercih ve atamanın aynı anda yapıldığı yöntemle ilk defa alınacak personel de yine sizsiniz. Kurum dışından, KPSS sonuçlarına göre atanan personeller de sizlersiniz. Dolayısıyla bizler içi son derece önemlisiniz'' diye konuştu.


Konuşmaların ardından başarı sırasına göre çağrılan memurların tercihleri alınarak atama işlemleri gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon