Ata'nın Diyarbakır'a gelişinin 71. yılı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 71. yıl dönümü törenle kutlandı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, vefatından 1 yıl önce, 15 Kasım 1937'de Diyarbakır Garı'nı teşrif ettiğini, yurdun dört yanında olduğu gibi Diyarbakır'da da halk tarafından büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandığını söyledi.

Yayınlanma: 15.11.2008 - 13:27
Abone Ol google-news

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 71. yıl dönümü törenle kutlandı. Diyarbakır Garı'nda düzenlenen törende, Büyük Önder Atatürk'ün Diyarbakır'a trenle gelişi canlandırıldı.

Yıllar süren milli mücadele döneminde yüzlerce şehit verme pahasını Ata'sını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkının cumhuriyet döneminde de aynı hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Vali Mutlu, 15 Kasım'da büyük komutan, eşsiz devlet adamını ağırlama lütfuna ererek ilerleme hamlesini başlattığını kaydetti.

Mutlu, ''Ulu Önderimiz Atatürk, 71 yıl önce bugün halkevinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır halkına '20 yıl sonra tekrar Diyarbakır'da bulunuyorum. Dünyanın en güzel ve modern bir binası içinde, beşeriyetin medeni bir halkı huzurunda duyduğum zevk ve saadetin ne kadar büyük olduğunu kaydetmekle bahtiyarım' diye seslenmiştir. Bu sözlere, Ata'mızın takdirlerine mazhar olan Diyarbakır halkı, kendisine minnettardır. Kendisine yürekten bağlıdır'' diye konuştu. Vali Mutlu konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Yüce Atam, çağdaş uygarlık seviyesini yakalamanın gereği ne ise Diyarbakır halkıyla omuz omuza vererek, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çizdiğin yolda emin adımlarla ilerliyoruz. 'Beşeriyetin medeni bir halkı' olarak nitelendirdiğiniz Diyarbakır halkı, ilke ve inkılaplarının takipçisi, kurduğun cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak çağdaş ve müreffeh Türkiye için el ele, gönül gönüledir.''

Folklor gösterisi ve öğrencilerin şiir okumasının ardından Vali Mutlu, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Jet Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Nihat Kökmen, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, öğrenciler ve vatandaşlar, askeri bando eşliğinde İstasyon ve Ekinciler Caddeleri'nden geçerek Anıt Park'a kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında marşlar okuyan askeri tören takımı, zaman zaman ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''En büyük Türk Atatürk'', ''Büyük Türk milletinin emrindeyiz'', ''Vatan namus, şehitler gururumuz'', ''Vatan, canım feda sana'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' diye tempo tuttu.  Evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar, askerleri alkışladı.

Tören, Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler