"Aday gösteririz dedik haber sulandırıldı"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Doğu Perinçek ve gazeteciler Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ı milletvekili adayı gösterebileceklerini söyledikleri hatırlattı.

Yayınlanma: 17.02.2011 - 15:11
Abone Ol google-news

DSP Lideri Tüker ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi(BCP) Genel Başkanı Mümtaz Soysal, bu kez DSP Genel Merkezinde bir araya geldi. Sosyal, DSP'ye "iadeyi ziyaret" yaptıklarını ifade ederken Türker, bu görüşmelerin "ittifak" olarak yorumlandığını, ancak kendilerinin ittifaktan değil "demokratik birliktelik"ten söz ettiklerinin altını çizdi. Türker, bu kapsamda 5-6 parti ile görüştükleri belirtti.

Türkiye'de çocukların geleceklerinden endişe duyacağı bir yaşam tarzına doğru bir gidişatın olduğunu vurgulayan Türker, "Bir ilahiyat profesörünün dekolte giyen kadınlara tecavüzün tacizin doğru olabileceğini söylemesi Türkiye'de ortamı bulduğu takdirde neler söyleyebilecek kimlerin olduğu hakkında ip ucu olarak algılıyoruz" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türker, Oda TV'ye yapılan baskının, bugün Türkiye'de basın özgürlüğünün elektronik ortamda yapılmasının bile kontrol altında alındığını gösterdiğini belirterek, bundan bir süre önce kendilerinin Silivri'de haksız bir şekilde tutuklu olduklarına inandıkları, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Doğu Perinçek ve gazeteciler Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ı milletvekili adayı gösterebileceklerini söyledikleri hatırlattı. "Ama hemen bu sulandırıldı" diyen Türker, "Sanki onlar milletvekili seçilirlerse mevcut dava duracakmış gibi yansıtıldı. Halbuki bu olağanüstü bir davadır, milletvekili olsalar bile yargılama devam eder ve eğer bir suç varsa da gereği yapılır. Burada bizim talebimiz yargılamayı engellemekten çok bu kişilerin Türkiye'nin entelektüel sermayesi olduğunu gündeme getirmek istedik" diye konuştu.

Türker gazetecilerin Soner Yalçın'ın da gözaltında olduğunun hatırlatılması üzerine, "Daha tutuklu değil o, tutuklansın bakalım, daha ifadesi alınıyor. O zaten özgürken özgürlüğü kısıtlanan bir kişi. Onun altında çok şey aramak lazım. Yalnız acaba iktidar ayağı mı var bu işin içinde, başka şeyler mi var onları karıştırmak lazım" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon