"İktidara gelmemiz hayal değil"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, '''Bizim iktidara gelmemiz, hiç olmayacak, hayal bir şey değildir. İyi çalışırsak, örgütlü çalışırsak emin olunuz seçim sonuçlarında artış olacaktır. Bizim iktidara geldiğimizde yapacağımız her şey bellidir'' dedi.

Yayınlanma: 15.11.2008 - 14:12
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partisinin Giresun İl Teşkilatı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde vatandaşın büyük sıkıntı içinde olduğunu savunarak, yurttaşın sıkıntısını gidermenin ve onlara hak ettiği bir hayat tarzı sağlamanın CHP'nin görevi olduğunu söyledi. Bunu da ancak iktidara geldiklerinde yapabileceklerini ifade eden Öymen, şöyle konuştu:
''Bizim iktidara gelmemiz hiç olmayacak hayal bir şey değildir. İyi çalışırsak, örgütlü çalışırsak emin olunuz seçim sonuçlarında artış olacaktır. Bunun canlı örneğini yaşadık, Türkiye'de yüzde 40 ile 45 oy alan parti bir bakıyorsunuz yüzde 5'in altına düşüyor. Yüzde 20 oy alan parti yüzde 1'in altına düşüyor." Yurttaşın iktidara getirdiği gibi indirmesini de bildiğini ifade eden Öymen, ''Siz yeter ki gerçekleri vatandaşa anlatın sadece vatandaşa 'bu iktidar kötüdür falan değil' gerçekleri söyleyin. Partimizin programları var, bizim iktidara geldiğimizde yapacağımız her şey bellidir'' diye konuştu.



''Mustafa" filmi değerlendirmesi

Bir gazetecinin Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşam öyküsünün anlatıldığı, Can Dündar'ın senaryosunu yazıp yönettiği ''Mustafa'' filmi ile ilgili görüşlerini sorması üzerine Öymen, şöyle cevap verdi:

''Bir kere Atatürk'e 'Mustafa' diye hitap etmeyi yakışıklı davranış olarak görmüyoruz. Atatürk'e 'Mustafa' olarak hitap edebilecek tek insan onun annesidir. Onun dışında Mustafa Kemal Atatürk bu devletin kurucusudur. Bu vatanın kurtarıcısıdır. Çağdaş ülkenin kurucusudur. O filmden çıktığınız zaman bir dahinin hayatını gördüğünüz izlenimini almıyorsunuz.''

Öymen, filmin tarihi gerçeklerle çelişen tarafları da olduğunu belirtti.

 

Atatürk, giyimine çok özen gösterirdi"

Atatürk'ün, gelmiş geçmiş bütün siyasiler içinde giyimine en çok önem gösteren insanlardan olduğunu ifade eden Öymen, şöyle devam etti:

''Filmin tanıtıcı reklamında olduğu gibi Atatürk'ün böyle yakışıksız kıyafetli tek bir fotoğrafını bulamazsınız. Nereden bulmuşlarsa öyle ütüsüz, perişan bir kıyafet, böyle reklam olarak yapıyorlar. Siz Atatürk'ün özel hayatını bir film malzemesi yapabilirsiniz. Büyük insanlarda mutlaka özel hayatlarıyla da incelenmelidir, değerlendirilmelidir, öğrenilmelidir. Buna kimse itiraz edemez. Ama bunu yaparken Atatürk'ün kişiliğini, kimliğini, dürüstlüğünü, yüceliğini zedelemeden yapacaksınız. Bu gibi konulara dikkat etmek, özen göstermek gereklidir. Biz sanatçıların, yazarların, film yapımcılarının özgürlüğüne bir şey söyleyemeyiz. Ama yaptığınız, çıkarttığınız eser, bir milli kahraman, bir dahi ise, o zaman daha dikkatli olacaksınız.''

Öymen, Atatürk'ün gerçekten nasıl bir kişilik olduğu herkesçe iyi bilindiğini belirterek, ''Atatürk 'dine' en büyük saygı gösteren insandır. Kura'n'ı Kerim'in Türkçe'ye çevrilmesine öncülük yapan insandır. Atatürk'ün 'dine' saygısızlık anlamına gelecek bir sözünü ben hatırlamıyorum. Atatürk 'dine karşı değil, dinin istismarına karşı' olduğunu açıkça söylüyor. Dinin siyasiler tarafından istismarına karşı. Bugün burada bu yaşanıyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler