Koşaner ve Yiğit'ten Hasdal'a ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner beraberinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile birlikte Hasdal Askeri Cezaevi'nde kalan Balyoz Davası sanıklarını ziyaret etti. Ziyarette 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun da bulunduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ziyareti yalanlamadı.

Yayınlanma: 18.02.2011 - 17:27
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hasdal Kışlası’na helikopterle geldikleri öğrenildi. Daha sonra makam araçları ile cezaevine geçen komutanlar, burada Balyoz sanıklarını ziyaret etti. Komutanlar Hasdal Kışlası içinde toplam 3.5 saat kaldı. Hasdal kışlasında çok sayıda muvazzaf subay ile general bulunuyor.  Kışladaki tutuklu generaller şöyle:
“Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, MEBS Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç, Korgeneral Nejat Bek, Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Tümgeneral Abdullah Dalay, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Bekir Memiş, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, Tümamiral Ali Semih Çetin, Tuğgeneral Nurettin Işık, Tuğgeneral Kasım Erdem, Tuğgeneral Gökhan Gökay, Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, Tuğgeneral Ali Aydın, Tuğgeneral Mehmet Fatih Ilgar, Tuğamiral Levent Görgeç, Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu.”


Başbuğ korgeneral göndermişti

Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da Eylül 2008 tarihinde, Silivri Cezaevi’nde yatan Ergenekon sanıkları eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon’a, Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi’yi ziyarete göndermişti. Genelkurmay Başkanlığı daha sonra bu ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mendi’nin ahde-vefa ilkesi çerçevesinde sanıkları ziyaret ettiğini” açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler