Şener, seçimlerde çok iddialı

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Hükümetin ekonomide tüm olan biteni küresel dalgalara ve Merkez Bankası'na bıraktığını'' söyledi.

Yayınlanma: 19.02.2011 - 09:51
Abone Ol google-news

Şener, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaretinde, hükümetin küresel krizle mücadele programının olmadığını öne sürdü. Hükümetin tüm olanı biteni küresel dalgalara ve Merkez Bankası'na bıraktığını ifade eden Şener, ''Merkez Bankası bazı politikalar geliştiriyor, hükümet ise seyrediyor. Ben bildim bileli, ekonomiden bu kadar kopuk hiçbir hükümet işbaşında olmamıştır. Yine ben bildim bileli, ekonomik politikalarının yönetimini Merkez Bankası'na bırakıp, kendisi sadece seyredip siyaset yapan bir hükümet hiç olmamıştır'' görüşlerini dile getirdi.

Ekonomik politikalardan her zaman hükümetlerin sorumlu olduğunu belirten Şener, şöyle konuştu:

''Ekonomik politikalar sadece para politikaları değildir. Aynı zamanda yasama faaliyetleri içerisinde vardır. Devletin doğrudan etkili olduğu alanlar vardır. En önemli ayaklarından birisi maliye politikasıdır. Hükümetler borçları, gelir giderlerin birleşimini ayarlamak suretiyle ekonomiyi yönlendirmeye çalışırlar. Ama mevcut iktidarın başbakanının, ekonomiden sorumlu bakanlarının, bir ekonomi vizyonu, buna uygun politikaları mevcut değildir. Sadece küresel dalgaların sürüklediği bir ekonomi var, dış ihtiyaçlara göre yapılanan bir Türkiye ekonomisi var. Bu arada çaba harcayan, ortaya bir çizgi koymaya çalışan Merkez Bankası var ama seyreden bir hükümet var.''

Hükümetin, Cumhuriyet tarihinin en başarısız hükümeti olduğunu iddia eden Şener, 1950'den bu yana Türkiye'nin yıllık büyüme oranının yüzde 4.5 olduğunu, bu hükümet döneminin büyüme oranının ise yüzde 1 olduğunu ve 2007 yılının son çeyreğinden bugüne kadar büyüme oranlarına bakıldığında bunun açıkça görülebileceğini savundu.

İşsizliğin Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizliği olduğunu, cari açıkta Cumhuriyet rekoru kırıldığını öne süren Şener, ''Böyle bir tabloyu değerlendirirken sağlıklı değerlendirmek lazım. Her şeyi güllük gülistanlık, 'Türkiye uçtu kaçtı' diye destan yazılarak değerlendirilecek bir noktada değiliz'' diye konuştu.

Şener, ''Seçimde ittifak yapacak mısınız'' sorusuna karşılık, parti olarak siyaset tarzını yenilemeyi, Türkiye'deki sorunlardan beslenen siyaseti ortadan kaldırmayı ve siyaseti ülke için çalışan bir mekanizmaya dönüştürmeyi görev bildiklerini söyledi. Şener, ''Buna istinaden partimizi kurduk. Türkiye'nin tamamında örgütlendik. Seçimlere girecek 20 civarında partiden biri de Türkiye Partisi'dir. Teşkilatlarımız seçimlere girecek şekilde hazırlıklarını sürdürmektedir. Şimdi önümüzde bir seçim var. Bu seçimlerde de gerek iktidar partisi gerekse anamuhalefet partisi ve diğer partilerin birtakım seçim taktikleri olabilir. Bir siyasi parti ana çizgisini gösterir. Biz varız ve güçlü olduğumuzu göstereceğiz. İddialı şekilde seçimlere gireceğiz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler