Koalisyon için anlaşma imzalandı

Genel seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından hükümeti kurmakla görevlendirilen Kosova Demokrasi Partisi (PDK) Lideri Haşim Taçi, Yeni Kosova İttifakı (AKR), Sırp Liberal Partisi (SLS) ve Türklerin de yer aldığı ''6 Grubu'' ile koalisyon hükümeti kurulması için anlaşma imzalandığını açıkladı.

Yayınlanma: 19.02.2011 - 18:00
Abone Ol google-news

PDK Lideri eski Başbakan Haşim Taçi, Kosova Meclisine önerilecek koalisyon hükümetinin yeni bir Kosova ittifakını teşkil ettiğini ve yasal olduğunu savundu.

Geniş bir taban desteğine sahip olduklarını belirten Taçi, hükümetin yakında göreve başlayacağını söyledi.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı ''6 Grubu''na Çevre Bakanlığı ve altı bakan yardımcılığı verilmesi konusunda anlaşıldığı açıklandı.

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı Yeni Kosova İttifakına (AKR) Cumhurbaşkanlığı koltuğunun yanı sıra, başbakan yardımcılığı, üç bakanlık ve üç bakan yardımcılığı verilecek.

Sekiz milletvekili olan Sırp Liberal Partisine (SLS) başbakan yardımcılığı, üç bakanlık ile üç bakan yardımcılığı verilmesi konusunda anlaşıldı.

Anlaşmaya göre, AKR Genel Başkanı Behcet Pacolli Cumhurbaşkanlığı'na önerilecek.

Pazartesi günü toplanacak Kurucu Mecliste milletvekillilerinin yemin töreninin ardından Meclis Başkanı ve yardımcıları seçildikten sonra PDK Lideri Taçi'nin, koalisyon hükümetini önermesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler