Sivasspor son dakikalarda kaçan puanlara yanıyor

Ligde son haftalarda iyi futbol oynamasına karşın son 6 maçta taraftarına galibiyet armağan edemeyen Sivasspor, son dakikalarda yenilen gollerle kaybedilen puanların üzüntüsünü yaşıyor.

Yayınlanma: 20.02.2011 - 11:17
Abone Ol google-news

Bu sezon, eski başarılı günlerinden uzak bir performans sergileyen ve ligde zor günler yaşayan Sivasspor, geride kalan 22 maçın 12'sinden mağlubiyetle, 3'ünden galibiyetle, 7'sinden ise beraberlikle ayrıldı. Sahasında Galatasaray'ı 2-1, Kardemir Karabükspor'u 5-1 ve Konyaspor'u 1-0 yenip, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Bucaspor ve Medical Park Antalyaspor ile 1-1'lik skorlarla berabere kalan kırmızı-beyazlılar, evinde Bursaspor'a 2-0, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 4-0 ve Trabzonspor'a 3-2 yenildi.

Dış sahada ise Trabzonspor'a 6-1, Manisaspor'a 3-0, Kayserispor'a 4-1, Kasımpaşa'ya 2-0, Fenerbahçe ve Galatasaray'a 1-0, Beşiktaş, Bursaspor ve Eskişehirspor'a ise 2-1 mağlup olan Sivasspor, deplasmanda ise sadece Medical Park Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Bu sezonki 3 galibiyetinin 3'ünü de sahasında elde eden, dış sahada uzun bir süredir galibiyete hasret olan Sivasspor, özellikle son haftalarda iyi futbol oynamasına rağmen son 6 maçında taraftarına galibiyet armağan edemedi.

Ligde en son 16. haftada 12 Aralık 2010 tarihinde sahasında Konyaspor'u 1-0 yenen ve son 6 maçında galibiyete hasret kalan Sivasspor, son 5 mağlubiyetinin 3'ünü son dakika golleri sonucu, 2'sini ise son 20 dakikada yenilen goller sonucu aldı.
Yaptığı basit savunma hataları nedeniyle maç kazanmakta zorlanan ve üst üste aldığı mağlubiyetlerle ligde kümede kalma yolunda darbe alan Sivasspor, savunma hatalarına ve kolay gol yeme sorununa çözüm bularak alt sıralardan kurtulmayı hedefliyor.

Son anlarda kaybedilen puanlar

Sivasspor, ligin 5. haftasında sahasında Eskişehirspor ile yaptığı maçın son anlarına 1-0 önde girmesine rağmen Adem Sarı'nın 89. dakikada attığı gole engel olamayarak sahadan 1-1 eşitlikle ayrılmıştı. Ligin 20. haftasında son anlarına 1-1 eşitlikle girilen Bursaspor-Sivasspor maçında Kenneth Miller'in 88. dakikada attığı gole engel olamayarak Bursa temsilcisine 2-1 yenilen Sivasspor, 21. haftada Trabzonspor ile sahasında yaptığı maçta da başarılı bir futbol sergilemesine rağmen son dakikalarda yediği golle maçı 3-2 kaybetmişti.

Güçlü rakibi Trabzonspor karşısında 2 kez beraberliği sağlamasına karşın skoru koruyamayan Sivasspor, 84. dakikada attığı beraberlik golünün hemen ardından 85. dakikada santra sonrası gelişen hızlı atak sonucu Burak Yılmaz'ın golüne engel olamayarak sahadan puansız ayrılmıştı. Bursaspor ve Trabzonspor maçlarında son dakikalarda yediği gollerle puandan olan Sivasspor, son olarak ligin 22. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda yaptığı maçta da son dakikalarda yediği golle yıkıldı. Zorlu Eskişehir deplasmanında maçın uzatma dakikalarında Vitor Hugo Gomes Pasos'un (Pele) golüne engel olamayan Sivasspor, rakibine 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Sivasspor, ligin 17. haftasında Fenerbahçe ve 18. haftasında Galatasaray ile yaptığı maçlarda da son bölümlere beraberlikle girmesine karşın son anlarda yediği golle sahadan yenik ayrılmıştı. Fenerbahçe maçında Alex De Souza'nın 77. dakikada attığı gole engel olamayan Sivasspor, Galatasaray karşılaşmasında ise Servet Çetin'in 70. dakikadaki golünü engelleyememişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler