Oy farkı azaldı

Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırmasında, iktidardaki PASOK ile ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi (YDP) arasındaki oy farkının 3,5 puana düştüğü belirlendi.

Yayınlanma: 20.02.2011 - 14:57
Abone Ol google-news

Atina'da yayımlanan Tipos tis Kiryakis gazetesinin Pulse RC araştırma şirketine yaptırdığı araştırmaya göre, birbuçuk yıllık iktidar döneminde yaklaşık 20 puanlık bir kayba uğradığı belirlenen PASOK'un oy oranı yüzde 23,5, aynı dönemde 15 puan kaybeden YDP'nin oy oranı ise yüzde 20 olarak kaydedildi.

Beyaz oy ve kararsızların oranının toplam yüzde 30 olarak belirlendiği araştırmada, parlamentodaki diğer partilerin oy oranları ise şöyle sıralandı: Komünist Parti (KKE) yüzde 9, LAOS yüzde 5,5, Sol ittifak (Siriza) yüzde 3 ve Yeşiller partisi ile Demokratik İttifak (DS) yüzde 2.

Yunanistan'da 2009 yılında yapılan ve 5 partinin parlamentoya girdiği genel seçimlerde, PASOK oyların 43,6'sını, YDP ise yüzde 35,2'sini almıştı.

Kamuoyu araştırmasında ayrıca, hükümetin ekonomi politikasıyla ilgili soruları yanıtlayan Yunanlıların yüzde 72'sinin, PASOK hükümetinin 2013 yılında memorandumdan çıkma sözünü yerine getireceğine inanmadığı, yüzde 74'ünün özelleştirmeler konusunda hükümet ile AB-Avrupa Merkez Bankası (AMB)-Uluslararası Para Fonu (IMF) "Troykası" arasında yaşanan krizin bir "şike" olduğu görüşünde olduğu ve yüzde 66'sının da özelleştirmelere karşı olduğu belirlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler