Mısır'da Libyalılarla dayanışma gösterisi

Libya'da güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açtığı haberleri üzerine, halk ayaklanmasıyla 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin devrildiği Mısır'ın İskenderiye kentinde bu sefer de Libyalılarla dayanışma gösterisi düzenlendi.

Yayınlanma: 20.02.2011 - 16:18
Abone Ol google-news

Ülkenin kuzeyindeki liman kenti İskenderiye'de sayıları en az 100 olarak bildirilen Mısırlı ve Libyalı göstericiler, Libya konsolosluğu önüne düzenledikleri yürüyüş sırasında Libya lideri Muammer Kaddafi'nin resimleri ile savunduğu ülke yönetim sistemini anlattığı "Yeşil Kitabı"nın kopyalarını yaktı.

Gösteride, "Libya halkına özgürlük. Kaddafi, halkının katili" şeklinde sloganlar da atıldı.
Merkezi İskenderiye'de bulunan ve Libyalı gençlerle ittifak içinde olduğunu belirten bir örgüt de yaptığı açıklamada, Bingazi kentinde kullanılan şiddete karşı gösteri düzenlediklerini belirtti ve Libyalı protestocuların Kaddafi'nin istifası dahil taleplerini sıraladılar.

Bu talepler arasında, Bingazi'deki ölümlerin sorumlularının yargılanması, ülkedeki bütün siyasi tutukluların salıverilmesi, ifade özgürlüğünün artırılması ve anayasa yapılması yer aldı. Libya'daki protesto gösterilerinin merkezi olan ülkenin doğusundaki, ikinci büyük kent olan Bingazi'de, bazı kaynaklara göre son günlerdeki gösterilerde güvenlik güçleri tarafından 200'den fazla kişi öldürüldü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler