İran eski Cumhurbaşkanı'nın serbest bırakıldı

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Ekber Haşimi Rafsancani'nin muhalefetin gösterisine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan kızının, gözaltına alındıktan kısa süre sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 20.02.2011 - 18:35
Abone Ol google-news

Yarı resmi Fars ajansının haberinde, "Faize Haşimi Rafsancani, alışverişte olduğunu iddia ettikten sonra serbest bırakıldı" denildi. Resmi İRNA ajası, Rafsancani'nin kızının pervasızca açıklamalar yaptığı ve provokatif sloganlar attığı gerekçesiyle tutuklandığını bildirmişti.

Öte yandan muhalif Kaleme internet sitesinde, başkent Tahran'ın çeşitli bölgelerinde muhalefet yanlılarının toplandığı belirtildi. Muhalefet, başkentin merkezindeki çatışmalarda bir kişinin öldüğünü açıklarken, bir üst düzey hükümet yetkilisi bunu yalanladı. IRNA'nın haberine göre emniyet yetkilisi, güvenlik güçlerinin başkent sokaklarında olduğunu doğruladı, ancak belirli bir olay olmadığını söyledi.

Muhalefet liderleri Mir Hüseyin Musavi ve Mehdi Kerrubi, hafta başındaki gösterilerde ölen 2 kişiyi anmak için ülke genelinde gösteri yapılması çağrısında bulunmuştu. Bu arada yabancı basının gösterileri izlemesine izin verilmediği kaydedildi. Pazartesi günü düzenlenen gösterileri izleyen New York Times, AFP ve El Cezire gibi yabancı basının mensuplarının akreditasyonlarının iptal edildiği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler