Eşinin böbreğiyle yaşama tutundu

Gaziantep'te kamyon şoförü Hüseyin Beydilli, eşinin bağışladığı böbrekle yaşama tutundu.

Yayınlanma: 21.02.2011 - 20:32
Abone Ol google-news

Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde gerçekleştirilen çalışmayla, böbreklerini kaybeden Hüseyin Beydilli'ye, eşi Sultan Beydilli'nin bağışladığı böbrek başarıyla nakledildi. Nakil sonrası sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen 47 yaşındaki Hüseyin Beydilli, 2008 yılının eylül ayında beyin kanaması geçirdiğini ve Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde 23 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü söyledi.

Hastanede ''iki böbreğin de iflas'' ettiğini öğrendiğinde korku ve endişe yaşadığını, sağlığını kavuşmak için ''elinde avucunda ne varsa'' sattığını anlatan Hüseyin Beydilli, şöyle konuştu:

''Böbrek nakli için gidecektik. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi bünyesinde Organ Nakli Merkezinin açıldığını duyunca dünyalar bizim oldu. Daha önce bu hastanede anjiyo yaptırmış ve çok memnun kalmıştım. Eşimin dokularıyla benim dokularım da uyumlu olunca hastaneye olan güvenim, doktorumun yaklaşımı sayesinde hiçbir tereddüt duymaksızın nakli yaptırdım. Naklin ertesi günü ayağa kalktım. Doktorumdan, hemşirelerden, bütün personelden Allah razı olsun. Kendimizi evimizde gibi hissettirdiler.''

Sultan Beydilli ise eşinin sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 5 çocuklarının olduğunu ifade eden Sultan Beydilli, şunları dedi:

''Eşimin iki böbreği de çalışmıyordu. Benim ise iki sağlam böbreğim vardı. Evlenirken bir söz veriyorsunuz 'hastalıkta ve sağlıkta birliktelik' diye. 26 yıllık evlilikten sonra insan bu sözü nasıl unutur? O an hiç düşünmeden eşime böbreğimi vermeye karar verdim.

Ancak eşim önce benim zarar göreceğimi düşünerek böbreğimi vermemi kabul etmedi ama sonra ikna oldu. Eşim çalışamayınca maddi olarak da çok sıkıntı çektik. Bu dönemde 21 yaşındaki oğlumuzun vefatıyla sarsıldık. Israrla eşimin böbrek nakli yaptırmasını istedim ve bu konuda araştırma yaptık. İstanbul, Antalya derken Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde Organ Nakli Merkezi kurulduğunu öğrendik ve burayı tercih ettik. Allah herkesten razı olsun.''

Sultan Beydilli, tüm organlarını bağışlayacağını ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler