'İçtüzük yapmak anayasa yazmaktan zor'

KKTC Meclisi Hukuk ve Siyasi İşler Komisyonu Başkanı Şerife Ünverdi ve beraberindeki heyet, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu ziyaret etti.

Yayınlanma: 22.02.2011 - 13:18
Abone Ol google-news

KKTC Meclisi Hukuk ve Siyasi İşler Komisyonu Başkanı Şerife Ünverdi, yaptığı konuşmada, anavatan Türkiye'nin kendileri için her zaman önemli olduğunu belirterek, iş ve güç birliği yapmak istediklerini söyledi.

KKTC'de Meclis İçtüzüğü'nü değiştirmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Ünverdi, bu konuda TBMM'nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini bildirdi. Şerife Ünverdi, ''TBMM İçtüzüğü ile karşılaştırma yapmak, görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz'' dedi.

Burhan Kuzu da içtüzüğün zor bir yönetmelik olduğunu kaydederek, ''İçtüzük yapmak Anayasa yazmaktan daha zor'' dedi. İktidar ve muhalefetin bu konuda anlaşmada zorluklar yaşadığını anlatan Kuzu, içtüzüğe rağmen farklı yorumların çıktığını söyledi.

İçtüzüğün Türkiye'de biraz uzun olduğunu, uygulamayla götürüldüğünü belirten Kuzu, ''Zor bir alan. Şartlara uygun metin yazmak gerekiyor. Uygulama çok önemli. Biz her zaman Kıbrıs'ın bütün meselelerinde yanındayız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler