Yargıtay, bilgisayar korsanının cezasını onadı

Diyarbakır'da ''hırsız'' şüphesiyle gözaltına alınan, evindeki CD ve DVD'lerde özel bir yöntemle şifrelenmiş Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı bazı birimlerin harekat planları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü personel isim listesi ve bazı terörle mücadele şubeleriyle Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait gizli bilgiler tespit edilen bilgisayar korsanı sanığa verilen 6 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtayca onandı.

Yayınlanma: 23.02.2011 - 12:09
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen sanık Ramazan Çakıl ile ilgili dosyadaki incelemesini tamamladı. Yargıtay kararında, sanık Çakıl'a verilen 6 yıl 8 ay hapis cezasının onandığı belirtildi.
Sanık Çakıl, 2 Aralık 2009 tarihinde görülen karar duruşmasında TCK'nın ''Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanığı, ''etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandıran mahkeme, cezayı 8 yıla indirmişti. Ceza, sanığın yargılama sırasındaki davranışları dikkate alınarak ceza 6 yıl 8 aya düşürülmüştü.
Mahkeme ayrıca sanık Çakıl'ın evinde ele geçirilen ve içerisinde TSK, MİT ve polise ait gizli bilgilerin bulunduğu 924 adet CD ve 57 adet DVD ile çok sayıda hard diskin dava dosyasında delil olarak saklanmasını da kararlaştırmıştı.

19 yaşındaki sanık Ramazan Çakıl, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devriye görevi yürüten polisin, elindeki dizüstü bilgisayarının hırsızlık malı olabileceği şüphesiyle durdurup üst araması yaptığı ve bilgisayarında kısa yol olarak şifrelenen ''MİT'' yazılı bir dosyanın tespit edilmesi sonucu gözaltına alınmıştı.

Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Çakıl'ın evinde ele geçirilen çok sayıda CD ve DVD'ler arasında yer alan ve içinde askeri ve emniyet teşkilatlarını ilgilendiren, iç ve dış güvenlikle ilgili gizli bilgilerin bulunduğu 2 DVD'yi, muhafaza altına almıştı.

Sanık Ramazan Çakıl ilk ifadesinde 4 yıl önce Diyarbakır'da ''Sniper Team'' isimli bir bilgisayar korsanı (hacker) grubunda yer aldığını, bilgisayar konusundaki bilgi ve becerisi nedeniyle chat ve porno sitelerine virüsler gönderdiğini bildirmişti.
Virüs gönderdiği internet sitelerine giren şahısların bilgisayarlarına bu şekilde ulaştığını kaydeden Ramazan Çakıl, önemli bulduğu bilgileri arşivlemeye başladığını ifade etmişti. Çakıl, hazırladığı bir DVD'yi de terör örgütü PKK'nın Kandil'de bulunan yöneticilerinden Murat Karayılan'a ulaştırdığını, Karayılan'ın da kendisine selam gönderdiğini anlatmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler