La Boheme, İzmirlilerle buluşuyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ise bu hafta Puccini'nin ''La Boheme'' operasını İzmirli sanatseverlerle yeniden buluşturuyor.

Yayınlanma: 24.02.2011 - 08:15
Abone Ol google-news

İZDOB'un ilk kez 2006-2007 sezonunda sahnelediği dört perdelik opera, konusunu Henri Murger'in ''Bohem Hayatından Sahneler'' adlı romanından alıyor.

Kenan Korbek'in rejisiyle sahnelenen, Ercan Yenal'ın yönettiği ''Le Boheme'' de 19. yüzyılda Paris'teki bohem yaşam anlatılıyor. La Boheme, İZDOB'un Elhamra Sahnesi'nde bu akşam ve 26 Şubat Cumartesi akşamı sahnelenecek. İZDOB bu hafta ayrıca, ünlü besteci Selman Ada'nın, küçük sanatseverler için yazdığı ''Keloğlan'ın Sırrı'' müzikalini de sunacak. Elhamra Sahnesinde yarın ve 28 Şubat Pazartesi günü sahnelenecek çocuk oyununun metnini Şadi Erdoğan yazdı, oyunu Evin Atik yönetti.
 

İzmir Sanat

İzmir Sanat Büyük Salon, bugün saat 14.00'te İzmir Sanat Çocuk Tiyatrosu'nun ''Rüzgar Gülü'' adlı oyununa ev sahipliği yapacak. Küçük tiyatroseverler, aynı oyunu 26 Şubat Cumartesi günü de saat 15.30'da yine Büyük Salon'da izleyebilecekler. Sanatseverler, ''Sinema Günleri'' etkinliği adı altında yönetmen Jane Campion'un ''Parlak Yıldız'' adlı filmini, hafta boyunca farklı saatlerde İzmir Sanat'ta izleyebilecekler.
 

İZDT

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta 4 salonda 5 oyunla perdelerini tiyatro tutkunları için açacak. İZDT'nin Konak Sahnesi'nde hafta boyunca ''Çok Bilen Çok Yanılır'' adlı oyun izlenebilecek. Recaizade Mahmut Ekrem'in yazdığı, Yılmaz Öğüt'ün günümüze uyarladığı ve Doğan Yağcı'nın yönettiği müzikli oyunda, çeşitli hilelerle insanları aldatan, sonunda da ''kendi kazdığı kuyuya düşen'' Maraş Hakimi Azmi Efendi'nin öyküsü anlatılıyor.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde Aldo Nicolai'nin yazdığı, Muhittin Yılmaz'ın çevirip, Bülent Arın'ın yönettiği ''Kadın ile Memur'' adlı oyun izleyiciyle buluşuyor. Oyun, monoton bir yaşama sahip bir memurun, sabah iş yerinde karşılaştığı kadınla devletin işleyişi, bürokrasi, politika, yaşam biçimleri hakkında konuşmaya başlaması ve ardından sistemi ve kendini sorgulamasını anlatıyor.

Tiyatroseverler, 1 Mart Salı ve 2 Mart Çarşamba akşamları, Cuma Boynukara'nın yazdığı, Alev Kerimoğlu'nun yönettiği ''Yoksun'' adlı oyunu izleyebilecekler. 16 yaş sınırı bulunan oyunun giysi tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımı Kemal Gürgün yaptı. Hakan Özgömeç, Süreyya Kilimci İdiz, Şenay Ünsal Dikman ve Filiz Övün'ün rol aldığı eser, Sudan'da yaşanan büyük açlık felaketinin simgesi haline gelen ''Sudanlı kız ve akbaba'' fotoğrafını çeken Güney Afrikalı Kevin Carter'in yaşamından kesitlerle kurgulanıyor.

Konak Melek Ökte Sahnesi, ''Henry ve Alice'nin Gizli Yaşamı'' adlı oyunu izleyiciyle paylaşmayı sürdürüyor. David Tristram'ın yazdığı, Sinan Gürtunca'nın Türkçeye çevirdiği ve Sinan Pekinton'un yönettiği oyun, evliliklerinin monotonluğundan sıkılmış, iletişimi kopuk karı-koca ilişkisini anlatıyor.
 

Sergiler, etkinlikler

Onur Şenay, Akasya Asıltürkmen ve Cemal Hünal'ın oynadığı ''Aşk Kokusu'' adlı iki perdelik romantik komedi, yarın ve 26 Şubat Cumartesi akşamı, AKM Yunus Emre Salonu'nda perdelerini açacak. Özdemir Çiftçioğlu'nun yönettiği oyunun müzikleri Kenan Doğulu'ya ait.
Halkapınar Spor Salonu, 25 Şubat Cumartesi akşamı Volkan Konak konserine ev sahipliği yapacak.

Konak Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Sanat Galerisi'nde Selçuk Erdoğan'ın ''Zeytin Ağacının Gövde Gösterisi'' isimli sergisi, 7 Mart 2011 tarihine kadar açık kalacak. Son dönemlerde ''Leyla'nın Evi'', ''Çelik Manolyalar'', ''Bu da Benim Ailem'' adlı başarılı yapıtlara imza atan Tiyatrokare, bu hafta ''Büyük İkramiye'' adlı oyunla İzmirli tiyatro izleyicisine konuk oluyor. Mazbut bir aileye lotodan büyük bir ikramiye vurmasının ardından yaşanan komik olayların anlatıldığı, Nedim Saban'ın yönettiği oyunda Metin Serezli, Suzan Aksoy, Pelin Ermiş, Armağan Çağlayan rol alıyor.

Sevilen grup Duman, yarın akşam Ooze Venue'de hayranlarının karşısında olacak. Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde bu akşam Han Tiyatrosu Oyuncuları'nın sahnelediği, Kandemir Konduk'un yazıp Emel Bala Gürel'in yönettiği ''Tatil Köyü'' adlı oyun izlenebilir. AKM Ege Sanat Salonu'nda Bilge Göksel'in ''Doğadan ve İmgeden'' konulu resim sergisi, bir ay boyunca gezilebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler