Şener: Yeni parti seçimden sonra

Malatya'da otel açışına katılan "Yenioluşum Hareketi" lideri, eski devlet bakanı Abdüllatif Şener, önemüzdeki yerel seçimlerden sonra yeni parti kuracağı mesajını verdi. "Her türlü soygunun koruma altına alındığı bir Meclis bu ülkenin taleplerine uygun değildir" diyen Şener, iktidara geldiklerinde dokunulmazlıkları kaldırıcaklarını söyledi.

Yayınlanma: 16.11.2008 - 18:50
Abone Ol google-news

Anavatan Partisi eski il başkanı, işadamı Yusuf Aksaç tarafından yaptırılan 4 yıldızlı otelin açılışında konuşan Abdüllatif Şener ülke sorunlarına kalıcı çözüm bulunması için yeni bir parti ve siyasi vizyona ihtiyaç olduğunu anlatırken, Türkiye'nin yeni bir sese, soluğa ihtiyacı olduğunu savundu. Şener, "Geçmişte söylenen sözler geride kaldı bugün yeni şeyler söyleme zamanı gelmiştir. Türkiye'nin yanlışlıkları ve gidişattaki eksiklikleri, bozuklukları baştan sona değiştirmek için geliyoruz. Bu sorumluluk duygusu içinde kararımızı verdik. Türkiye'nin yeni bir siyasi harekete, yeni bir siyasi partiye ihtiyacı var. Sizden aldığımız enerjiyle yerel seçimlerden sonra yeni bir siyasi partiyi kurmaya karar verdik" dedi.

Abdüllatif Şener, tarih boyunca birçok yöneticinin hukuk karşısında hesap verdiğini anlatırken Türkiye'de son 6 yılda kimsenin dokunulmazlığını kalkmadığını ve dünyanın yolsuzluklar ve soygunlarla ilgili olarak Türkiye'yi konuştuğunu savundu. "Her türlü soygunun koruma altına alındığı bir Meclis bu ülkenin taleplerine uygun değildir" diyen Şener, iktidara geldiklerinde dokunulmazlıkları kaldırıcaklarını, Türkiye'yi şeffaf bir ülke yapmak için çalışacaklarını söyledi. AKP iktidarı döneminde ülkede yüzü gülen kimsenin kalmadığını belirten Şener, "Sır perdeleri altında Türkiye'de kaynakların nasıl dağıtıldığını hiç kimse bilmiyor. Türkiye'nin her yeri yangın yerine dönmüş. Herkes geçim sıkıntısı içinde yaşama mücadelesi veriyor. Geleceğinden endişe etmeyen insan kalmamış vaziyette" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre önce "Biz kavgadan yana değiliz" derken şaşırdığını belirten Şener, "Her gün kavga ederken ve 'kavga bir sanattır' derken nasıl kavganın tarafı olunmaz? Bu laftan sonra hızını alamadı ve ABD'de yapılan seçimlerden sonra Obama'ya bir mektup yazdı ve o mektupta 'Dik dur ama kavga yapma' dedi. Önce biz bir önümüze bakalım. İçinde olmayan, kendinde olmayan bir şeyi sen nasıl başkasına öneriyorsun" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler