Trabzon'da 'UMUT'lu günler

Turkcell Süper Lig'de bir hafta daha geride kaldı. Hedefteki takımlardan Trabzon, Galatasaray, Fenerbahçe ve Sıvas yoluna devam etti. Ankaraspor takıldı.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 09:47
Abone Ol google-news

11.haftanın açılış maçında Lider Trabzonspor zorlu Ankara deplasmanında Gençlerbirliği'ni zor da olsa 1-0 yenerek bu haftayı da lider kapatmayı başardı. Bordo-mavililer özellikle ilk yarısı futbol kalitesi bakımından vasatı bile bulmayan maçta pozisyon bulmakta odukça zorlandılar, fakat buna rağmen bir yan topta Umut'la kazandıkları golle maçı kazanmayı başardılar. Gençlerbirliği ise iyi mücadele ettiği maçta yeterince üretken olamadı,ender olarak girdiği çok da net olmayan pozisyonlardan da sonuç alamayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldı, kırmızı-siyahlılar bu sonuçla ateş hattına bir adım daha yaklaştı.Bu maç futbolda sadece mücadele etmenin tek başına kazanmak için yeterli olmadığını gösteren bir örnekti.
 
Haftaya 3.sırada başlayan Beşiktaş deplasmanda karşılaştığı Bursaspor`la 0-0 berabere kalarak çok önemli 2 puan kaybetti. Beşiktaş'ın rakibine oranla daha baskılı gözüktüğü maçta, Bursaspor genellikle defansif bir oyun tarzını benimsedi,kontraataklarla pozisyon bulmaya çalıştı.Fakat buna rağmen Bursaspor`un en az Beşiktaş kadar tehlikeli pozisyonlara girdiği söylenebilir.Beşiktaş bu sonuçla Lider Trabzonspor`un 4 puan gerisine düştü,Bursaspor da bu sonuçla galibiyet hasretine yine son verememiş oldu.Bursaspor'un ilk haftalardaki görüntüsünden uzak olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.
 
Geçen hafta ezeli rakibi Fenerbahçe'ye yenilerek taraftarını üzen Galatasaray moral bulmak amacıyla çıktığı maçta İstanbul Bş Bld engelini 2-0'lık sonuçla geçerek haftayı galibiyetle kapattı. Maçın özellikle ilk 15 dakikasından sonra ilk yarı boyunca oldukça üstün oyun ortaya koyan Sarı-kırmızılı ekip, 2.yarının başlarından itibaren forveti ve ortasahasının oyundan düşmesiyle oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı, bu sürede kalesinde oldukça sıkıntılı anlar yaşadı, bu tehlikeleri gol yemeden atlattı. Daha sonra teknik kadronun yaptığı olumlu değişikliklerinde etkisiyle tekrar dengeyi kuran Galatasaray,Lincoln`ün ustalık dolu golüyle rahat bir nefes aldı. İstanbul Bş Bld belki ilk yarı pek bir varlık gösteremedi fakat 2.yarıdaki oyunuyla çok da boş bir ekip olmadığını kanıtladı.iyi sinyaller verdi. İstanbul Bş Bld bu sonuçla 12 puanda kaldı. Hakem Selçuk Dereli ilk yarıda Baros'a cezaalanındaki müdahalede aldatmaya yönelik hareketten sarı kart göstererek tartışmalara yol açtı.
 
 
Geçen hafta ezeli rakibi Galatasaray'ı yenerek bir çıkış trendine giren Fenerbahçe sahasında ligin dişli takımı Ankaraspor'u 2-0'lık net sonuçla yenerek çıkışını sürdürdü. İlk 15-20 dakikası Ankara ekibinin hakimiyetinde geçen karşılaşmada bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü ele geçiren Sarı-Lacivertliler Roberto Carlos ve Lugano'nun golleriyle 2 farkı buldu,buı gollerin ardından oyun üstünlüğünü pekiştirdi.Ankaraspor ise bu sonuca rağmen zaman zaman ortaya koyduğu futbolla topladığı puanların tesadüfi olmadığını kanıtladı.Hakem Yunus Yıldırım ise bu maçta verdiği ve vermediği kararlarla kafalarda soru işaretleri bıraktı.
 
Ligde üst sıralar için iddialı ekiplerden Sivasspor sahasında Konyaspor'u 1-0 yenerek üst sıralardaki yerini korudu,zirve takibini sürdürdü.Sivasspor bu maçta baştan sona oldukça üstün bir futbol ortaya koydu, Musa ile bulduğu gol dışında sayısız gol fırsatından da yararlanamadı.Konyaspor ise bu maçta fazla bir varlık gösteremedi,adeta farklı bir yenilgiden kurtulduğuna şükretti.Bu maçın en başarılı isminin Konyaspor kalecisi Jefferson olması da bunun açık bir kanıtıydı.
 
Ligin güçlü takımlarından Kayserispor ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Antalyaspor`la sahasında 0-0 berabere kalarak kendisi için çok değerli 2 puan yitirdi.Maç genelde Kayserispor`un yoğun baskısı altında geçti.Fakat bu pozisyonlarda maçın yıldızı Antalya kalecisi Ömer devleşti,sarı-kırmızılılara gol şansı tanımadı.Antalyaspor ise zaman zaman etkili kontraataklarla 1-2 pozisyon buldu ama çoğunlukla defansif oynadı.Fakat Antalyaspor`un Mehmet Özdilek`in gelmesiyle çıkışını sürdürdüğü açıkça belli oluyor.
 
Ligde düşme hattını yakından ilgilendiren tam anlamıyla 6 puanlık maç diyebileceğimiz maçta Kocaelispor Denizlispor`u uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 yenerek ligdeki ilk 3 puanını aldı.Kocaelispor ilk 10 dakikada yediği gollerle şok yaşadığı maçı 13 ve 14.dakikalarda üst üste bulduğu gollerle 2-2`ye getirdi.Körfez ekibi maçın 2.yarısında adeta tek kale oynadığı maçta galibiyete uzatmalarda bulduğu golle uzanarak kendine bir umut kıvılcımı yaktı.Bu sonuçla Denizlispor 11 puanda kalarak ateş hattına bir adım daha yaklaştı.
 
Ligin iyi mücadele eden fakat alt sıralardan çıkamayan takımlarından Hacettepe ile kendine üst sıralarda yer edinmek isteyen takımlarından Gaziantepspor'un başkentteki mücadelesinden gol çıkmadı.Bu maç gerek pozisyon gerek futbol açısından haftanın en kısır maçına sahne oldu diyebiliriz. Bu maçta en ciddi pozisyon denilebilecek pozisyonlar sadece Gaziantepspor'un direkten dönen 2 topuydu.Gaziantepspor'un galibiyet hasreti bu maçla devam ederken,Hacettepe bu sonuçla ateş hattında kalmayı sürdürdü.Hacettepe takımı da tıpkı Gençlerbirliği gibi sadece mücadele ile futbolda sonuca gidilemediğnin diğer bir örneğini teşkil ediyor..

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ankaragücü nihayet beklenen patlamayı yaptı,deplasmanda Eskişehirspor'u 3-1 yendi.Sarı-Lacivertliler bu sonuçla biraz nefes alıp düşme hattının hemen üzerinde yer aldı.Eskişehirspor ise futbolumuzdaki istikrarsızlık geleneğini sürdürdü. Üst üste Galatasaray ve Fenerbahçe önünde başarılı sonuçlar aldıktan sonraki düşüşüne devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler