Muhalif liderler tutuklandı mı?

Reuters'in haberine göre, İran'da muhalefet liderleri Musavi ve Kerrubi tutuklandı. Kaleme internet sitesinin haberine göre iki lider Tahran'da bir hapishaneye götürüldü. İran ise iddiaları reddetti.

Yayınlanma: 28.02.2011 - 17:15
Abone Ol google-news

İran'da muhalefetin önde gelen iki ismi Mir Hüseyin Musevi ile Mehdi Kerrubi tutuklanırken, liderlerin yanına çocukları dahi yaklaştırılmadı. İnternet sitesi "Kaleme"nin bildirdiğine göre, kızları yanına yaklaştırılmayan Musevi ile Kerrubi, başkent Tahran'daki Haşmetiye cezaevine konuldu.

Musevi'nin sahip olduğu "Kaleme" internet sitesinin bildirdiğine göre, İran'da Adalet Bakanlığı yetkililerinden tutuklamalarla ilgili bilgi alınamadı.

ABD ve Almanya'da temsilcilikleri bulunan "İran-Uluslararası İnsan Hakları Girişimi" örgütü, Musevi ile Kerrubi'nin, "halkı hükümete karşı protesto yapmaya kışkırtma suçundan" iki haftadır ev hapsinde olduklarını bildirdi.

Bakanlıktan yalanlama

İran Adalet Bakanlığından bir yetkili, muhalefetin önde gelen iki ismi Mir Hüseyin Musevi ile Mehdi Kerrubi'nin bugün tutuklanarak hapse atıldıklarını yalanladı.

Fars ajansı, adını belirtmediği yetkilinin şu açıklamasını verdi:
"Musevi ile Kerrubi şu anda evlerindedirler. Sadece iletişim olanaklarına kısıtlama getirilmiştir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler