Ellah Allfrey genç girişimcilerle

Afrika edebiyatı hakkında İngiltere'de yayın yapan Granta Edebiyat Dergisi'nin yardımcı editörü Ellah Allfrey, British Council Sanat Bölümü'nün düzenlediği 3. Genç Yaratıcı Girişimciler Kulübü Toplantısı'na konuk olarak katılıyor.

Yayınlanma: 02.03.2011 - 16:20
Abone Ol google-news

3 Mart Perşembe günü, saat 18.30'da, İstanbul Cezayir Restaurant'ta düzenlenecek olan söyleşiyi, elektronik yayın yapan güncel edebiyat dergisi Sabitfikir.com'un editörü Elif Bereketli yönetecek.

2010 yılında yine British Council'ın konuğu olarak Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Festivali'ne davet edilen Allfrey, 3. Genç Yaratıcı Girisimciler Kulübü Toplantısı'nda yayıncılık ve edebiyat alanında çalışan, Türkiye edebiyatını baska ülkelere taşımak isteyen genç girişimcilere yayıncılık alanındaki tecrübelerinden bahsedecek.  Girişin serbest olduğu söyleşi sırasında İngilizce - Türkçe eşzamanlı çeviri yapılacak: www.britishcouncil.org/tr/turkey-arts-creative-economy-yce-club.htm

 

Ellah Allfrey

Uluslararası yayın yapan Granta Edebiyat Dergisi'nin yardımcı editörlüğünü sürdürmekte olan Ellah Allfrey, Penguin Yayınları'nda başlayan yayıncılık kariyerine Jonathan Cape, Random House'da devam etti. Farklı dillerde üretilen edebiyatlara ilgisiyle tanındı ve çesitli uluslararası edebiyat ödülleri kazanan Allfrey'in Simone de Beavoir ve Fernando Pessoa'dan, Ngugi ve Thiongo ve Chinua Achebe Dinaw Mengestu'dan çevirileri yayımladı. Editörlüğünü yaptığı Evie Wyld, Orange-Prize'n final adayları arasına seçildi. Edebiyattan tarihe kadar birçok alanda ve Julian Barnes, Ian McEwan, Sara Wheeler ve Bettany Hughes gibi yazarlarla çalışan Allfrey, 2010 Afrika edebiyatı Caine Ödülleri'nde jüri üyeliğinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler