KESK 'oturdu'

Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) Ankara Şubeler Platformu üyeleri, ''Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tuğrul Culfa'nın da aralarında bulunduğu 6 personelin Talim ve Terbiye Kurulu'ndan sürgün edildikleri'' iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde oturma eylemi yaptı.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 15:25
Abone Ol google-news

''Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tuğrul Culfa'nın da aralarında bulunduğu 6 personelin Talim ve Terbiye Kurulu'ndan sürgün edildiklerini'' ifade eden KESK Ankara şubeler platformu üyeleri oturma eylemi gerçekleştirdi.

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, gruptakiler adına basın bildirisini okudu. Kara, ''AK Parti iktidarının kadrolaşma çalışmalarının, MEB merkez ve taşra teşkilatları ile Talim ve Terbiye Kurulu'nu da içine alacak şekilde genişleyerek devam ettiğini'' söyledi.

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Bozgeyik de ''AKP'nin eğitim çalışanlarına baskı yaptığını'' ifade ederek, ''Yapılan sürgünler de AKP'nin bu tavrının ortaya çıkmasıdır. Yöneticilerin yerlerinin değiştirilmesi uygulamasının terk edilmesi gerekir. 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne kadar Milli Eğitim Bakanlığını ve il yöneticilerini bu uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından MEB önüne siyah çelenk bırakan gruptakiler, taleplerini içeren çeşitli sloganlar attı. Bakanlık önünde bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler