Karara rağmen dinleyecek misiniz?

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e, ''Telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçlarının izlenmesine yönelik mahkeme kararlarının hukuka aykırılığı sabit hale geldiğine göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bu kararları uygulamaya devam edecek mi?'' diye sordu.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 16:10
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, İletişim araçlarının izlenmesine yönelik mahkeme kararına rağmen Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın bu kararları uygulamaya devam edip etmeyeceğini sordu.

İsa Gök, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin ''genel izlemenin'' hukuka aykırı olduğu yönündeki kararına rağmen, MİT'in Ankara'nın tüm ilçeleri için izleme kararı aldığının bilindiğini kaydetti. ''Bu uygulama ile tüm Ankaralılar şüpheli sayılarak MİT'e genel bir izleme yetkisi verilmiş olmayacak mı?'' diye soran Gök, şunları söyledi: ''Telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçlarının Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından izlenmesine yönelik mahkeme kararlarının hukuka aykırılığı sabit hale geldiğine göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bu kararları uygulamaya devam edecek mi? Hukuka aykırı elde edilen delilin hiç bir surette kullanılamayacağı ilkesinden hareketle, bu verilerin hiç bir soruşturmada kullanılmaması gerekliliği konusuna hassasiyetle uyulması için bakanlığınız nasıl bir yöntem izleyecektir? Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın kontrolü altındaki dinleme ve izleme kapasitesi bugün itibariyle ne kadardır? Dinlenen kişilerin, kaçına, süre bitiminde dinlendiklerine dair bildirim yapılmıştır?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler