Veliler çocuklarını okula göndermeyecek

Hatay'da ilköğretim okulu binasının yıkılma riski olduğunu öne süren veliler, çocuklarını bir hafta okula göndermeme kararı aldı. İlçenin belediye başkanı da yeni bina yapımı için 1994'ten beri uğraştıklarını, ancak gelişme sağlanamadığını söyledi.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 16:11
Abone Ol google-news

Hatay'da, ilköğretim okulu binasının yıkılma riski bulunduğunu iddia eden veliler, bu duruma dikkati çekebilmek için çocuklarını bir hafta okula göndermeme kararı aldı.

Ekinci beldesindeki Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan bir grup veli, 63 yıllık binanın adeta ''harabeyi'' andırdığını ve yıkılma riski bulunduğunu söyledi. Tüm girişimlerine rağmen sonuç alamadıklarını savunan veliler,bu durumu protesto etmek amacıyla eylem yaptıklarını açıkladı.

Ekinci Belediye Başkanı Naif Tuncer, velileri sakinleştirmek üzere geldiği okul bahçesinde, yeni bina yapımı için 1994'ten beri uğraştıklarını, ancak gelişme sağlanamadığını söyledi. Tuncer, şunları kaydetti: ''Yaklaşık 500 öğrencinin eğitim gördüğü 63 yıllık okul, bize göre de tehlike arz ediyor. Yetkililer ise onarım yapılabileceğini belirtiyor. Ancak bu yönde de gelişme yok. Velilerin eylemini haklı buluyorum.''

Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Ceylan da yeni bina için konuyu Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve milletvekillerine kadar taşıdıklarını, ancak sonuç almadıklarını bildirdi.

Çocukların yaşamını riske atmak istemediklerini belirten Ceylan, ''Olası bir depremde bir nesil yok olup gidecek. Bu durumu protesto için çocukları bir hafta boyunca okula göndermeyeceğiz'' dedi.

Bu arada, velilerin protestosu sırasında jandarma ekiplerinin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıkları, okul yöneticilerinin de binanın kapılarını kilitledikleri görüldü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler