"Anadolu Ateşi" Almanya'yı yakacak

Avrupa turnesine çıkan ''Anadolu Ateşi'', 3-21 Aralık 2008 tarihleri arasında Almanya'da sahne alacak. 5–7 Aralık arasında Köln'de, 9–21 Aralık arasında da Münih'te sahne alacak dans topluluğu, Avrupa turnesini 23 Aralık'ta İsviçre'nin Basel kentinde yapacakları gösteriyle tamamlayacak.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 16:51
Abone Ol google-news

''Anadolu Ateşi'' Avrupa turnesi kapsamında Almanya'da sahne alacak. ''Anadolu Ateşi'' grubunun koreografı Mustafa Erdoğan, Münih kentindeki gösterilerin yapılacağı ''Deutsche Theater''de (Alman Tiyatrosu) düzenlenen basın toplantısında, Avrupa'nın en önemli kültür merkezlerinden biri olarak nitelendirdiği Münih'te 7 yıl aradan sonra yeniden sahne alacakları için çok mutlu olduğunu belirtti.

Erdoğan, ''Anadolu kültür ve sanatını estetik bir yaklaşımla yeniden canlandırarak sahneleyeceğimiz gösteriler, Türk kültürü ve toplumunun tanıtılması açısından bizim için çok önemlidir'' diye konuştu.

Toplam 175 dansçıdan oluşan kadronun, aynı anda 3 yerde birden gösteri yapabileceğini ifade eden Erdoğan, şu sıralar Hollanda'da bulunan 50 kişilik bir dans grubunun Almanya turnesine 3 Aralıkta Offenbach kentinde başlayacağını söyledi.

Mustafa Erdoğan, 5–7 Aralık arasında Köln'de, 9–21 Aralık arasında da Münih'te sahne alacaklarını, Avrupa turnesini 23 Aralık'ta İsviçre'nin Basel kentinde yapacakları gösteriyle tamamlayacaklarını bildirdi.

Erdoğan ayrıca, 2009 yılının nisan ayından itibaren yaz sezonu süresince de Antalya Aspendos Antik Tiyatrosunda bölgeye gelen yerli ve yabancı turist ve sanat severler için gösteriler yapacaklarını, şu sıralar diğer bir dans grubunun İstanbul'da Homeros'un ölümsüz eseri "Truva"yı sahnelediğini söyledi.

Basın toplantısına katılan ve gösterilerin himayesini üstlenen Münih Başkonsolosu Ali Rıfat Köksal, ''Anadolu'nun zengin kültürünü dünyaya tanıtmak misyonunu üzerine alan Anadolu Ateşi'nin, sayılı kültür şehirlerinden biri olan Münih'te sahne alacak olması bize gurur veriyor'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler