Theron, resmen barış elçisi

Güney Afrika asıllı Oscar ödüllü aktris Charlize Theron, BM'nin resmen yeni barış elçisi oldu. Theron, BM'de yapılan törende ''bu göreve seçilmekten büyük onur duyduğunu, çok heyecanlı olduğunu ve BM ile birlikte çalışmak için sabırsızlandığını'' söyledi.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 19:02
Abone Ol google-news

BM Genel Sekreter Yardımcısı Asha Rose Migiro, Genel Sekreter Ban Ki-mun tarafından kadınlara karşı şiddetin durdurulması için seçilen Güney Afrika asıllı Oscar ödüllü aktris Charlize Theron'u  bugün resmen barış elçisi olarak açıkladı.

BM'de düzenlenen basın toplantısına katılan Theron, Güney Afrika gibi şiddetin ve çatışmanın yoğun olarak yaşandığı bir ülkede doğup yetiştiği için şiddetin nelere yol açabildiğini iyi bildiğini söyledi.

Kendi ismiyle Güney Afrika'da kurduğu vakfın amacının da özellikle kadınlara karşı şiddetin durdurulması yönünde çalışmalarda bulunmak olduğunu bildiren Theron, bu konuda kamuoyuna güçlü bir mesaj vermek istediğini anlattı.

Theron, dünyanın diğer ülkelerinde sürdüreceği insani çalışmaların Güney Afrika'daki çalışmalarını daha az önemli hale getirmeyeceğini vurguladı.

 

Aile içi şiddetin en yakın tanığı

Küçük yaşta aile içi şiddete tanıklık ettiği ve annesinin kendisine saldıran alkolik babasını silahla vurduğu bilinen Theron, hem oyuncu olarak insanları eğlendirirken, hem de insani işlerle uğraşan biri olarak sorumluluklarını iyi bildiğini belirtti.

Theron, değişime inandığını söyledi ve ''Charlize Theron Afrika Sosyal Hizmet ve Tıbbi Yardım Projesini'' de bu amaçla kurduğunu söyledi. Kendisini bu konuda başarılı görüp görmediğini soran bir gazeteciye Theron, ''Başarıyı ölçmek zor ve tehlikeli, ama tek bir insana ulaşıp onun hayatını değiştirmesine yardımcı olabiliyorsam, bu benim için başarıdır'' yanıtını verdi. Theron, çalışmalarında gazetecilerden de yardım isteyerek, özellikle Güney Arika'da gazetecilerin aile içi şiddeti duyurma konusunda son derece başarılı olduklarına işaret etti.

Esquire dergisi tarafından geçen yıl ''Hayatta Olan En Seksi Kadın'' seçilen ve Amerikan vatandaşı da olan Theron, özellikle doğduğu ülke olan Güney Afrika'da önemli sosyal çalışmalarda bulunan bir şahsiyet olarak tanınıyor.

Theron, 2003 yılında ''Monster'' adlı filmde seri bir katili canlandırdığı rolle 2003 yılında Oscar ödülü almıştı.

Elçilerin sayısı 10'a yükseldi

Bu arada, BM'nin barış elçilerinin sayısı Theron ile birlikte 10'a yükseldi. Diğer elçiler; George Clooney (barışı koruma), Michael Douglas (silahsızlanma), müzisyenler Daniel Barenboim (barış ve hoşgörü), Midori Goto (kalkınma hedefleri ve gençlik) ve b(gençlik), yazarlar Paulo Coelho (yoksulluk ve kültürler arası diyalog) ve Elie Wiesel, Ürdün Prensesi Haya Bint El Hüseyin (kalkınma hedefleri ve açlık) ve doğabilimci Jane Goodall (çevrenin korunması).
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler