Karikatürler dostluğu anlatacak

Alman-Fransız Dostluk Antlaşmasının yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da, ''Marianne ve Germania: Düşmanlıktan Dostluğa'' konulu karikatür sergisi açıldı.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 15:36
Abone Ol google-news

Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu'nun katkılarıyla Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü (AKMED) salonunda açılan sergide, Alman-Fransız ilişkilerini mizah yoluyla ele aldığını 65 karikatüre yer verildi.

Serginin açılışını yapan Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Frank Urbschat ''Elysee Antlaşması'' olarak bilinen Alman-Fransız Dostluk Antlaşmasının 22 Ocak 1963'de Almanya Federal Başbakanı Konrad Adenauer ile Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle tarafından Paris'te imzalandığını anlattı. Urbschat, Almanya ve Fransa'nın iki dost devlet olarak bugün Avrupa Birliği'nin kalbini oluşturduğunu kaydetti.

Urbschat, gazetecilere yaptığı açıklamada da serginin Alman-Fransız dostluğunun oluşumu ve geldiği noktayı anlatan eserlerden oluştuğunu söyledi. Urbschat, Türkiye'de ilk olarak Ankara'da açılan serginin 87 eserden oluştuğunu, ancak Antalya'da yer sıkıntısı nedeniyle 65 eserin sergilenebildiğini kaydetti.

Urbschat, ilk çizilen karikatürden son karikatüre kadar, sergide Alman-Fransız dostluğunun nasıl başladığı ve nasıl devam ettiğinin anlatıldığına dikkati çekti. Antalya'da 20 Marta kadar açık kalacak serginin daha sonra İzmir'de sanatseverlerle buluşacağı bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler