Kredi kartı borçları silinsin

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, ekonomik krizle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Amerika'da tüketicilerin aldıkları kredileri ödeyememesinden kaynaklanan krizin, Türkiye ekonomisini de etkilemeye başladığını ifade eden Çetin, kredi kartı borçlarını ödeyemeyen ve asgari ücretin altında geliri olan yurttaşların borçlarının silinmesini istedi.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 08:30
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, hükümetten, dünya genelinde yaşanan krizi atlatmak için tüketicilerin güçlendirilmesini istedi.

Türkiye'de, kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısının temmuz ayında 46 bin 216 olduğuna, bu sayının eylül ayında ise 61 bin 91 kişiye yükseldiğine dikkati çeken Çetin, şunları kaydetti:

''Tüketiciler, yaşamlarını kredi kartı ve tüketici kredisiyle sürdürüyor. Bir milyona yakın tüketici, kredi kartı nedeniyle takipte, kara listede. Bu sayı hızla artıyor. Kitlesel işten çıkarmalar başladı. Enerji ve gıda zamları diğer tüm zamların anası olmuş, tüketiciyi, yaşamını sürdüremez, borcunu ödeyemez hale getirmiştir. Hükümet, ABD'deki tüketici kurtarma planından örnek almalı ve krizi atlatmak için tüketiciyi güçlendirmeli.
Bunun için somut önerimizi tekrarlıyoruz: Kredi kartı borçları ve tüketici kredisinden doğan ana para borçlarının faizlerden arındırılarak, yıllık yüzde 3 faizle 18 eşit taksitte ödeme kolaylığı sağlanmalıdır. Asgari ücret altında geliri olan ve hiç geliri olmayan tüketicilerin kredi kartı ve bireysel kredi borcu silinmeli.''


Çetin, bu şartları kabul eden tüketicilere, yeterli geliri olduğunu kanıtlamadıkça bir daha kredi kartı ve kredi verilmemesi gerektiğini de bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler