Van'da 'kaçak' operasyonu

Van'da düzenlenen operasyonlarda, yurda yasadışı yollarla girdiği belirlenen yabancı uyruklu 169 kişi ile bu kişilere yardım eden 4 organizatör göz altına alındı.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 08:36
Abone Ol google-news

Van'da yasadışı yollardan yurda giren 169 kaçak ile 4 organizatör yakalandı. Alınan bilgiye göre, il merkezi ile Muradiye, Gürpınar ve Gevaş ilçelerinde operasyonlarını sürdüren Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gürpınar İlçesi'nin Işıkpınar Köyü yakınlarında kuşku üzerine Y.Ş. yönetimindeki kamyoneti durdurdular. Kamyonettin kasasında, yurda yasadışı girdikleri belirlenen 37 Afganistan ve 18 Pakistan uyruklu 55 kaçak yakalandı. Muradiye İlçesi'nin Karahan Köyü yakınlarında da M.M. yönetimindeki bir kamyonda arama yapan ekipler, 47 Afganistan, 24 Pakistan, 18 Burma, 7 Moritanya ve 7 Bangladeş uyruklu olmak üzere 103 kişi bulundu.

Öte yandan, yol kontrolü yapan güvenlik güçleri, Gevaş ilçesinde bir yolcu otobüsüyle Van'dan batı illerine gitmek isteyen Afganistan ve İran uyruklu 11 kişiyi yakaladılar. Yetkililer, operasyonlarda yakalanan 169 kaçağın, işlemlerinin ardından sınırdışı edileceklerini belirterek, kaçaklara organizatörlük yapan 4 kişinin de gözaltına alındığını kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler