"İstifa edecek misiniz?"

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün Bakanlığın bütçesini savunmak için söylediği ve kameralara takılan sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Arslan Bakan Gönül’e, “Hükümetiniz tarafından bütçeyi şişirmek amacıyla kaç hayali operasyon yapılmıştır” diye sordu.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 09:07
Abone Ol google-news

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Plan Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığın bütçesi görüşülürken Gönül’ün kameralara takılan sözlerini gündeme getirdi.

Arslan, “Müsteşar Korgeneral Ahmet Turmuş’a ‘Her ne kadar savunma sanayine biraz fazla para ayırdıysak da sizinkiler daha çok gizlidir. Güneydoğudan bir operasyon göstersek çoktan kurtarırız’ dediğiniz kameralar tarafından tespit edilmiş ve kamuoyuna yansımıştır. Bu vahim konuşmanız hem ordumuza, hem canlarını bu vatan için seve seve veren Mehmetçiğe büyük bir saygısızlık ve ihanettir” dedi. Bakan Gönül’e “İstifa edecek misiniz? İstifa etmeyecekseniz başta şehit aileleri olmak üzere halkımızın yüzüne nasıl bakacaksınız?” diye soran Arslan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Güneydoğu operasyonları hangi amaçla yapılmaktadır? Hükümetiniz tarafından terörle mücadeleye yeterince bütçe ayrılmamış mıdır? Sözlerinizden yola çıkarak operasyonların amacı, Savunma Bakanlığı bütçesini arttırmak mıdır? Hükümetiniz tarafından bütçeyi şişirmek amacıyla kaç hayali operasyon yapılmıştır? Sözleriniz, bölücü terör örgütünün neden bir türlü bitirilemediğinin ve iktidarınız döneminde artan terör olaylarının sebebi ve kanıtı mıdır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler