İran, Lübnan üslerini kullanıyor

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, BBC radyosuyla yaptığı mülakatta, Suriye ile barış yapmanın, Şam yönetiminin Lübnan'daki üslerini bırakmasına bağlı olduğunu söyledi. Suriye'nin Lübnan'daki üslerinin İran tarafından kullanıldığını ileri süren Peres, İsrail'in sınırlarında İran varlığına hoşgörü göstermeyeceğini kaydetti.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 10:15
Abone Ol google-news

BBC radyosunun mülakat yaptığı İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Suriye'nin Lübnan'daki üslerini terk etmeme niyeti devam ettiği sürece İsrail'den de Golan Tepeleri'nden çekilmesini beklememesini ifade etti.

Suriye'nin Lübnan'daki üslerinin İran tarafından kullanıldığını ileri süren Peres, İsrail'in sınırlarında İran varlığına hoşgörü göstermeyeceğini kaydetti.

Peres ayrıca, Barack Obama'nın ABD Başkanlığı döneminde Ortadoğu'da bir barış anlaşması için "iyi bir şans" olduğunu belirtti.

Peres, "Aynı tarafta olduklarını düşündüğünü ve hiçbir uyuşmazlık göremediğini" belirterek, "Filistinlilerle görüşmelerimizi sonuçlandırdığımızda Ortadoğu'da bir barış elde etmek için iyi bir şans olduğuna inanıyorum" dedi.

Londra'da cuma gününe kadar kalacak olan Peres'in, İngiltere Başbakanı Gordon Brown dahil bazı yetkililerle görüşmeler yapacağı belirtiliyor.

Bu arada Suriye'de bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Şam'daki görüşmelerinde Lübnan konusunun da ele alınacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler