9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde Moskova Virtüözleri konser verdi. Festival kapsamında sahneye çıkan Antalya Piyano Rusya'nın en büyük ödülü olan ''Ulusal Kültür Mirası'' ödülüne sahip Vladimir Spivakov yönetimindeki orkestraya, piyanoda Alexander Gindin eşlik etti.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 10:26
Abone Ol google-news

Antalya Kültür Merkezi'ndeki konserde Vladimir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri, Schinitke'nin 1972'de yazdığı, ''Eski Usulde Sonat'' adlı eserini seslendirdi. Orkestraya piyanoda Alexander Gindin eşlik etti.  Moskova Virtüözleri ve Alexander Gindin'in performansı, Antalyalı sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Alexander Gindin, 1977'de Moskova'da doğdu. İlk ödülünü 13 yaşındayken Moskova Genç Piyanistler Yarışması'nda kazanan Gindin, daha sonra 10. Uluslararası Çaykovski Yarışması'nda en genç ödül kazanan yarışmacı oldu.

Uluslararası Kraliçe Elizabet Yarışması'nda ikincilik ve son olarak Cleveland Uluslararası Piyano Yarışması'nda birincilik ödülü kazanan Gindin, Philharmonia, Belçika Ulusal Orkestrası, Freiburg Şehir Filarmoni Orkestrası, Münih Filarmoni, Liege, Luxemburg, Monte Carlo, Bordeaux, Tours, Sevilla, Rotterdam, Yeni Japonya filarmoni orkestraları, AB Gençlik Orkestrası, St. Petersburg Akademik Filarmoni, Berlin ve Katoviçe senfoni orkestralarıyla solist olarak çaldı.

Dünyaca ünlü şeflerle çalışan sanatçı, dünyanın önde gelen konser mekanları ve festivallerinde yer aldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler