Bürokraside istifa yağmuru

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Konfederasyonun Başkanlar Kurulu kararı doğrultusunda milletvekili aday adayı olma kararı aldığını belirterek, ''Sorunların çözüm yerini, ben kişisel olarak, iktidara aday CHP safları olarak görüyorum ve CHP'den aday olmak için DİSK'teki görevimden hukuken ayrılıyorum'' dedi.

Yayınlanma: 10.03.2011 - 10:09
Abone Ol google-news

Milletvekilliği adaylığı için başvuru süreleri saat 17:00'da doldu. Süre bitimine saatler kala istifalar gündemi değiştirdi...

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, milletvekili aday adaylığı için emekli oldu. Kaçmaz, emeklilik kararı aldığını ancak şu an için herhangi bir siyasi partiden de teklif almadığını söyledi. Osman Kaçmaz, ''Siyaset arenasında mücadele etmek dışında bir seçim kalmadığından, uygun görüldüğü takdirde MHP'den milletvekili seçimlerine katılarak mücadeleye devam etme kararı almış bulunuyorum'' dedi.

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın milletvekili aday adayı olabilmek için İçişleri Bakanlığı'na istifasını sunduğu öğrenildi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği(YARSAV) Başkanı ve Yargıtay Tetkik Hakimi Emine Ülker Tarhan ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) eski Başkanvekili Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üyesi Kadir Özbek de emeklilik dilekçelerini vererek, görevlerinden ayrıldı.

Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner ile Ankara Cumhuriyet Savcısı Türker Tok, milletvekili adaylığı için görevlerinden istifa etti. Savcı İlhan Cihaner milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ederken, hangi siyasi partiden aday olacağı henüz netleşmedi.

Cihaner, ''Aday adayı olmamın milletvekilliği dokunulmazlığıyla bir ilgisi yok'' dedi.

''Hangi partiden ve hangi ilden milletvekili aday adayı olacağına'' dair bilgi vermeyen Cihaner, şunları söyledi:
''Memleketin gitgide daha çok karanlığa dönüştüğü koşullarla malum siyasi süreç birbiriyle kesişti. Öyle ki gazetecilerin gazetecilik yaptığı için, doktorların doktorluk yaptığı için, avukatların avukatlık yaptığı için suçlandığı, bir takım haksız, hukuksuz süreçlere mahkum edildikleri bir sürecin bir benzerini ben de yaşıyorum. Ve layıkıyla Cumhuriyet Savcılığı görevimi yapmanın objektif koşulları kalmadı. Böyle bir süreçte mal beyanında bulunmayan yoksulları cezaevine gönderen bir hukuk düzeninin parçası olarak bu ülkeye borcumu ödeyebileceğime ya da hukukçuluğumu ortaya koyabileceğime de inanmıyorum. Bunun koşulları da kalmadı. Onun için böyle bir karar verdim. Bundan sonrasını koşullar gösterecek.
Aday adayı olmamın milletvekilliği dokunulmazlığıyla bir ilgisi yok. Üstelik bizim yaklaşık bir buçuk yıldır tek talep ettiğimiz yargılanmak. Israrla sistem bizi yargılamaktan kaçınıyor. Bizim yargılamadan kaçma gibi bir şeyimiz yok. Tam tersi, ısrarla yetkili ve görevli bir mahkeme önüne çıkarılmayı beklerken bizim için neredeyse özel mahkemeler, özel yargıtay ceza daireleri oluşturulmaya çalışılıyor. Adeta kan davası yürütülüyor. Onun için hiçbir şeyden korktuğumuz yok. Tam tersi biz yargılanmayı istiyoruz. Bize atfedilen, akıl ve mantık dışı, vicdan dışı suçlamalar da milletvekili dokunulmazlığı kapsamında suçlar değildir.''

ATO Başkanı Sinan Aygün görevinden isitfa etti. Aygün, açıklamasında şunları kaydetti:
''14 yıldır yürüttüğüm Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden, ülkeme Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, siyasi alanda hizmet vermek için ayrılıyorum."

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Metin Lütfü Baydar, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Görevinden ayrılan bir diğer isim ise TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar... Bayraktar AKP'den aday adayı olacak.

Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, CHP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, 12 Haziran'da yapılacak genel seçim dolayısıyla milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AKP'den milletvekili aday adayı olmak için Konya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Saymanı Hüseyin Üzülmez ile Gaziantep Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer'in TOBB Yönetim Kurulundaki görevleri ile oda başkanlıklarından istifa ettiklerini bildirdi.

Deniz Ulaştırması ve Tersaneler Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Bülent Ok, Mersin CHP'den Milletvekili aday adayı olmak için istifa ederken, Sanayici Lütfü Türkkan da Kocaeli MHP'den aday olmak için mevcut görevlerinden ayrıldı.

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Ahmet Kesik, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanlarından Veysel Karani Aksungur, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz  AKP'den İstanbul milletvekili aday adaylığı için emekliye ayrıldı.

Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, Yalova Valisi Yusuf Erbay istifa etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, AKP'den Muğla milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel de AKP'den İstanbul milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi.

TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şerif İba, MHP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

TBMM Personel ve Muhasebe Dairesi Başkanı Fatih Uğurlu (AKP, Kahramanmaraş), Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nedim Küçüker (AKP, Erzincan), Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcısı Şeref İba (MHP, Osmaniye), Parlamenter Hizmetleri Müdür Yardımcısı Salih Kurnaz (AKP, Kırıkkale) ve Parlamenter Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hayrettin Özbay (AKP, Tokat) aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

DSİ Genel Müdürü Sayın Haydar Koçaker 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AKP Konya Milletvekilliği aday adaylığı sebebiyle görevinden istifa etti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hami Yıldırım ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Proje Şube Müdürü Selda Yılmaz da AKP Sakarya Milletvekilliği aday adaylığı için istifasını sundu. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdür Yardımcısı Vekili Turan Öz, Kamu İhale Kurumu Başkanlık Müşaviri Mehmet Ali Kılıç da milletvekili aday adaylığı için istifa eden isimler arasında yer aldı.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım, AKP'den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Rekabet Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay, 12 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olabilmek için istifa etti.

Başbakan Başmüşaviri ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emrullah İşler, milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti. İşler, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimde Ankara 2. Bölgeden AKP milletvekili aday adayı olmak için Başbakanlıktaki ve Gazi Üniversitesindeki görevlerinden istifa etti.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, Antalya Vali yardımcıları Mestan Deniz AKP'den, Hakkı Loğoğlu MHP'den milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler.

Görevinden istifa eden Kemer Kaymakamı Bayramali Köse'nin Rize'de bağımsız aday olacağı öğrenildi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler(B.H.İ) Müşavirlerinden, Çevre ve Orman Bakanı Danışmanı Fatih Öznur 12 Haziran'daki genel seçimlerde AKP Burdur milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve konfederasyona bağlı Yerel-İş Sendikası Genel Sekreteri Seyhan Torlak, CHP Giresun milletvekili aday adaylığı için mevcut görevlerinden istifa etti.

Türkiye'nin Melburn Başkonsolosluğunda görevli Konsolos Vahit Özdemir, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimde milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, milletvekili seçimlerinde CHP'den aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nda merkezde görevini sürdüren Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı ile Cenevre Başkonsolosluğu sözleşmeli Sekreteri Ramazan Öztürk istifa etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, AKP'den aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Başmüfettişi ve eski Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş, AKP'den aday adayı olmak için istifa etti.

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, AKP'den aday adayı olmak için görevini bıraktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Danışmanı Nur Pınar Tente, AKP'den aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 13 kez alınarak, Kars'a tayin edilen Fevzi Budak, MHP'den aday olmak için görevinden istifa etti.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy, AKP'den aday adayı olmak için görevini bıraktı.

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Seyithan Razi, AKP'den aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever, AKP'den aday adayı olmak için istifa etti.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, AKP'den aday adaylığı için istifa etti.

Eğitim-İş Başkanı Yüksel Adıbelli, CHP'den aday adaylığı için istifa etti.

Ankara Vali Yardımcısı Dr. Celal Dinçer Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, AKP'den aday adayı olmak için istifa etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Fatih Acar, AKP'den aday adayı olmak için görevini bıraktı.

Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, AKP'den aday adaylığı için istifa etti.

Başbakan Erdoğan'ın danışmanları Yalçun Akdoğan, Nabi Avcı ve Çağatay Kılıç da aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. Etyemez AKP'den Konya için aday adayı olacak.

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan, AKP'den Kars milletvekilliğine aday adayı olmak için istifa etti.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, AKP'den Sakarya milletvekiliği aday adaylığı için istifa etti.

Yargıtay Savcısı Muzaeffer Hatipoğlu, Eyüp Cumhuriyet Savcısı Ali Özgündüz ile Şişli Hâkimi Mithat Ali Kabaali istifa dilekçelerini Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na sundular. Adalet Bakanlığı Müşaviri Ekrem Çelebi'nin de AKP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiği belirtildi.

 

Çelebi istifasını açıkladı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eşi Melahat Çelebi ve Konfederasyona bağlı sendikaların temsilcileriyle birlikte DİSK Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında kararını açıkladı.

Sözlerine, basın mensuplarına hitaben, ''sizlerle gerek burada, gerek alanlarda gazlı, panzerli, coplu saldırılar altında yürüyüşlerde, mitinglerde bir araya geldik'' diyerek başlayan Çelebi, bugün Türkiye'nin, ''tek parti, tek lider sultası'' altında olduğunu, gazete sayfalarının ''iktidar korkusuyla'' düzenlendiğini söyledi.

Süleyman Çelebi, ''Buna bir tepki olarak kimi gazeteciler köşelerini boş bırakarak veya karartarak veya topluma itidal çağrısı yaparak gidişattan, en basit ifadeyle, endişelerini dile getirmektedirler. Hele hele en son tutuklanan gazeteci arkadaşlarımız Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın yaşadıkları şey, bu gidişin turnusol kağıdı olmuştur'' dedi.

Bilgisayarlara gönderilen gizli dosyaların, daha yazılmamış kitaplara yapılan yasaklamaların, medyanın susturulması ve tek elde toplanması girişimlerinin var olduğunu belirten Çelebi, ''Fakslarımız sendikalardan önce bir yerlere gidiyor, biliyoruz. Yapacak bir şeyimiz yok'' diye konuştu.

Sendikaların baskı gördüğünü ve kapatıldığını, 1 Mayıslarda bütün kentlerin ''yarı açık cezaevlerine'' dönüştürüldüğünü, Türkiye'nin 2. büyük işçi sendikası olan DİSK'in gün boyu gaz bombalarına maruz kaldığını iddia eden Çelebi, tüm bunların kendisini rahatsız eden ve ülke adına kaygıyla izlediği son derece önemli konular olduğunu ifade etti.

Çelebi, son 4 aydır DİSK Yönetimi ve Başkanlar Kurulu olarak, Türkiye'nin her yanını dolaştıklarını, bölge temsilcilikleriyle toplantılar yaptıklarını ve yaşanan süreci birlikte değerlendirdiklerini, Torba Yasası'na karşı da il, ilçe demeden mücadele ettiklerini anlattı.

Bölge toplantılarından sonra toplanan başkanlar kurulunda sürece ilişkin kararlar alındığını aktaran Çelebi, bu kararlardan birinin de 'Haziran'da yapılacak genel seçimlerde, halkın iktidarı yolunda, emekten yana, sol aday ve partilerin desteklenmesi, aktif görev alınması' olduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler