Çocuk Hakları Komisyonu

TBMM'de, Çocuk Hakları İzleme Komitesi kuruldu. Komite, çocuk haklarıyla ilgili yasal düzenlemelerin uygulama sonuçlarını izleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için önerilerde bulunacak. Komite aynı zamanda çocukların ilettiği ya da kamuoyu gündemine gelen konular üzerinde araştırma yaparak önerileri TBMM Başkanlığına sunacak.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 10:55
Abone Ol google-news

TBMM İletişim Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, çocuk haklarının geliştirilmesi yönünde yaptığı çalışmaları kurumsal yapıya kavuşturarak daha etkin hale getirmeyi hedefleyen Meclis, bu amaçla siyasi parti gruplarını temsilen 8 milletvekilinin yer aldığı komiteyi oluşturdu.
 

Komite, çocuk haklarıyla ilgili yasal düzenlemelerin uygulama sonuçlarını izleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için önerilerde bulunacak.

Sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının yanı sıra UNICEF gibi uluslararası kuruluşların çalışmalarından da yararlanacak olan komite, çocuk haklarının geliştirilmesi için toplumsal duyarlılığın artırılmasına katkıda bulunacak ve yol gösterici olacak.
Komite, çocukların ilettiği ya da kamuoyu gündemine gelen konular üzerinde araştırma yaparak, önerilerini raporla TBMM Başkanlığına sunacak.

 

Çocuklara doğrudan iletişim olanağı

Çocukların, komitenin internet sitesi aracılığıyla TBMM ile doğrudan iletişim kurmalarına olanak sağlanacak.

Sekretaryasını, şimdilik TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun yürüteceği komitede görev yapacak milletvekillerinin isimleri şöyle: ''TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, AK Parti Batman Milletvekili Emin Ekmen, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır.''

Komitenin kurulduğuna ilişkin yazı, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından siyasi parti grup başkanlıklarına gönderildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler