Abhazya Rusya'ya toprak ayıracak

Abhaz parlamentosunun basın sözcüsü Astanda Tabagua yaptığı açıklamada, dün yapılan oturumda Rus askeri üssünün Gudauta bölgesinde inşa edilmesinin kararlaştırıldığını ve burada ayrılacak arazinin Rusya Savunma Bakanlığı'na devredileceğini ifade etti.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 13:23
Abone Ol google-news

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın parlamentosu, Rusya'ya bölgede kuracağı yeni askeri üs için toprak ayrılmasına ilişkin kararı onayladı.

Rus askeri üslerinin, 2009'da Tshinvali (Güney Osetya) ve Gudauta (Abhazya) bölgesinde inşa edileceği bildirildi.

Rusya, ağustosta Güney Osetya'da yaşanan olayların akabinde Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanımış ve bu bölgelerde yeni üs kuracağını açıklamıştı.

Moskova, 1999'da İstanbul'da imzalanan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) anlaşmasından sonra Abhaz topraklarındaki Gudauta üssünü boşaltmıştı. Gürcistan, Gudauta üssünün halen kullanımda olduğunu öne sürüyor ve uluslararası bir komisyon tarafından üssün denetlenmesini istiyor.

Bu arada, Abhazya'nın Gürcistan sınırındaki Çuburhinci köyünü terk eden ve Açigvara'ya yerleşen Rus güçlerinin, burada yaşayanlar üzerinde baskı kurduğu, halktan evlerini terk etmesini istediği bildirildi. Açigvara'da, 400 kadar Rus askerinin bulunduğu kaydedildi.
Rus güçlerinin ayrıca, Abhaz toprakları içinde kalan Gali'yi Otoba'ya ve Gürcistan'ın sınır kenti Zugdidi'nin Orsantiya ilçesine bağlayan köprünün yenileme çalışmalarına başladığı ifade edildi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ulaşıma açılacak köprüden geçişin ücretli olacağı bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler